Pirmaisiais šių metų mėnesiais dauguma vairuotojų būtų teikę pirmenybę automobiliams su dyzelino degalų tipu, nes pirmoje metu pusėje buvo fiksuojama didelių degalų kainų šuolių, todėl norėta degalams išleisti kuo mažiau pinigų. Šiuo metu, kai kainos yra daugmaž stabilios, vairuotojai taip pat pirmenybę teikia dyzelino kuro tipui, tačiau renkamasi ir benzino bei benzino/dujų kuro tipus.

 

Autotransporto portalo Autogidas.lt apklausos rezultatai rodo, kad lietuviai vairuotojai dažniausiai važinėja automobiliais su benzininiais arba dyzeliniais varikliais, nors dyzelinių yra apie 5 proc. daugiau nei benzininių. Taip pat nemažai automobilių yra įdiegta benzino/dujų sistema. Vos vieno kito vairuotojo automobilis yra benzino/elektros arba dujų degalų tipo.

 

Iš autotransporto portalo Autogidas.lt statistikos duomenų matyti, kad šiuo metu maždaug kas antras parduodamas automobilis yra su dyzeliniu varikliu – tokių automobilių pasiūlymai sudaro apie 56 proc. visos pasiūlos, vadinasi, automobilių pasiūla atitinka vairuotojų poreikius. Antroje vietoje pagal gausumą yra benzino degalų tipo automobiliai, jie sudaro apie 35 proc. visos lengvųjų automobilių pasiūlos. 9 proc. siūlomuose pirkti automobilių įmontuota benzino/dujų sistema, kitokio degalų tipo automobiliai nesudaro net vieno procento pasiūlos.

 

Palyginti šių metų dviejų ketvirčių duomenis, matyti tam tikrų automobilių pasiūlos pokyčių. Automobilių su dyzeliniais varikliais parduodama daugmaž tiek pat, tačiau apie 5 proc. išaugo parduodamų automobilių su benzininiais varikliais pasiūla.

 

Autogidas.lt informacija