Na mes jau girdėjome apie navigacines sistemas, kurios padeda išvengti kamsčių, parveda namo, na arba nuveda senukus į griovį ;). Tai va dabar atsirado naujos navigacinės sistemos, kurios padės jum nuvažiuoti ten, kur nelyja (arba nesninga).

Šitas daiktas vadinamas „onboard precipitation radar“ kas reiškia, kad navigacijoje bus įdiegta gudri programėlė, kuri bandys apsimetinėti mašininiu Nagliu Šulija, kurio, kaip mes visi žinome, bijo visi ciklonai :)). Taigi šitas gudrus aparatas, atnaujindamas meteorologinius duomenis kas 15 minučių, nurodys vairuotojui kuriuose maršruto vietose lis ar bus kitokios, nepalankios vairavimui, sąlygos.Taip pat pažymima, kad visa tai bus daroma „realiu laiku“.

Na o dabar atspėkite, kas tas „pionierius“, kuris visa tai įdiegs savo automobiliuose. Tai bus BMW. Taip pat planuojama, kad greitu laiku sistema galės vartotojui pademonstruoti animuotą debesų judėjimą.

Šiuo metu sistema platinama tik Vokietijoje ir bus suderinama su automobiliais, kurie naudoja BMW ConnectedDrive.

P.S. Įdomu, kaip ji veiktu su šio savaitgalio orais Lietuvoje... tai lyja tai nelyja... jaučiu bluescreen'ais užmėtytų. :D