Kompanija “General Motors” pristatė policijos automobilį Chevrolet Caprice, kuris Amerikos tvarkos palaikytojų garažus pasieks po dviejų metų, rašoma automobilesreview.com.

Automobilio premjera įvyko Denveryje (Kolorado valstija) kasmetinėje Tarptautinės policijos viršininkų asociacijos konferencijoje.

Policijos automobilis Chevrolet Caprice pagamintas ant koncerno GM Zeta platformos, kuri naudojama ir gaminant kupė Camaro, ir yra analoginė civilių automobilio versija, parduodama Australijoje kaip Holden markės automobilis ir Azijos rinkose kaip Buick, Chevrolet ir Daewoo.

Iš pradžių Amerikos policininkų mašina turės 6 l/V8 variklį, kuriame yra cilindrų atjungimo sistema, ir kuris gali veikti naudodamas bioetanolį  E85.

Variklio galia – 355 AG, o maksimalus sukimo momentas  – 520 Nm. Jis veiks kartu su šešių pakopų automatine pavarų dėže. GM duomenimis, policijos automobilis  Caprice iki 100 kilometrų įsibėgėja per 6 sekundes. Po kurio laiko bus pasiūlytas ir mažesnio galingumo šešių cilindrų variklis.

Naujiena turi ir galingesnį, nei civilinėje versijoje generatorių, sustiprintą pakabą, galingus stabdžių mechanizmus, 18 colių plieninius ratų diskus, pertvarkytą stabilumo sistemą,  specialias priekines sėdynes, būtinas ryšio palaikymo priemones, kompiuterį, mėlynus žiburėlius.

Kitas policijos automobilių tiekėjas – koncernas “Ford” – yra nusprendęs nuo 2012 metų atsisakyti policijos patrulių automobilio Crown Victoria gamybos.