Visą praėjusią savaitę policijos pareigūnai tikrino transporto priemonių vairuotojų blaivumą, galimą apsvaigimą nuo narkotikų ar psichiką veikiančių medžiagų. 

Šią tikslinę prevencinę priemonę inicijavo Europos kelių policijos tinklas (TISPOL), dėl to ji organizuota ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos šalyse.

Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos informuoja, kad birželio 7-13 dienomis šalyje išaiškinta 370 neblaivių vairuotojų ir 2 vairuotojai, apsvaigę nuo narkotinių medžiagų. Iš viso patikrintas 16 509 transporto priemonių vairuotojų blaivumas, taip pat 34 vairuotojai, įtarus, kad jie gali būti apsvaigę nuo narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 188 vairuotojams, vidutinis - 123, sunkiai apgirtę prie vairo sulaikyti 58 vairuotojai.

Daugiausia neblaivių vairuotojų išaiškinta Kauno apskrityje - 65. Vilniaus ir Klaipėdos apskrityse tokių vairuotojų atitinkamai išaiškinta 59 ir 52, Utenos apskrityje - 49, Šiaulių ir Panevėžio apskrityse - po 33. Daugiausia vairuotojų, kuriems nustatytas sunkus girtumo laipsnis, išaiškinta Kauno apskrityje - 11, Klaipėdos - 10, Utenos - 9, Šiaulių - 8, Vilniaus ir Telšių apskrityse - po 7. 

Apsvaigusius nuo narkotinių medžiagų vairuotojus sulaikė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato ir Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato pareigūnai.

Praėjusiais metais vykdytos analogiškos prevencinės priemonės metu (birželio 1-7 d.) 21-oje Europos šalyje buvo išaiškinti 11 448 neblaivūs transporto priemonių vairuotojai ir 985 vairuotojai, apsvaigę nuo narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Lietuvoje atitinkamai – 404 ir 2.

Per šių metų penkis mėnesius mūsų šalyje eismo įvykiuose dėl neblaivių vairuotojų kaltės žuvo 9 žmonės (2009 metais per tą patį laikotarpį - 21).