Nors Porsche Carrera GT gamyba buvo nutraukta dar 2006 metais, tiuningo specialistus šis modelis vis dar domina. Naujasis Gemballa sukurtas „žvėris“ kaip tik ir gaminamas ant Carrera GT platformos. Ir štai turime jo nuotraukas!!!
Nors Gemballa vis dar yra išplatinusi nedaug informacijos apie savo naująjį Mirage GT, jau iš pavadinimo matyti, kokia tai bus mašina. Taip, taip, taip – mašinoje prikišta pilna detalių iš anglies pluošto, kurios turėtų pagerinti oro srautų valdymą.
Žiūrint nuotraukas galima matyti, kad priekinėje Mirage GT dalyje sukonstruotos angos oro paėmimui priekiniams aušintuvams, naujas Gemballa variklio gaubtas ir priekiniai sparnai. Šie patobulinimai padeda tinkamai nukreipti oro srautą išilgai per automobilio viršų, paskirstant jį stogo kanalams ir variklio oro paėmėjui. Šoniniuose spoileriuose taip pat integruoti oro paėmimai stabdžių aušinimui.
Po Mirage GT variklio gaubtu sumontuotas 670AG V10 variklis, generuojantis 630 Nm sukimo momentą. Dėl to ši „bomba“ iki 100km/h įsibėgėja per 3.7sek., o iki 200km/h – per 9.7sek. Maksimalus automobilio greitis – 335km/h. Tuo tarpu standartinis Carrera GT modelis po kapotu slepia 612 arklių, o iki 100km/h įsibėgėja per 3.9sek.
Vertinant galios ir greičio skirtumus reikia pastebėti, kad naujasis modelis dėmesį labiau patraukia ne dėl pagerintų techninių charakteristikų, o dėl į akis krintančio agresyvaus kėbulo dizaino.
GT kaina – 298,000EUR. Už šią kainą pirkėjas gaus elektro hidraulinį aukščio reguliavimą, kuris įveikiant kliūtis (kaip pvz., „gulinčius policininkus“ ) automobilį gali kistelėti iki 45mm.
Beje (o gal deja?), šį automobilį galės įsigyti tik 5 laimingieji...

D|D