Idealus sprendimas pedalais varomų transporto priemonių gerbėjams. Ir tokiems gerbėjams ko gero nusipjaut, kad keliaudami tokiu žmogaus kojomis varomu „geležinkeliu“, jie atrodo panašūs į žiurkėnus.. :)
Šis konceptas, pavadintas Schweeb, kol kad nėra naudojamas realiam žmonių pervežimui (o jei tiksliau, tai persivežimui). Šiuo metu šis „geležinkelis“ yra sumontuotas Naujojoje Zelandijoje ir daugiausiai naudojamas dviejų žmonių jėgų išbandymui kitaip tariant – palenktyniavimui. Na ir be abejo tuo pačiu išbandomas ir tokio koncepto patogumas/naudingumas.
Kaip jau pastebėjote, ši transporto priemonė yra minama dviem pedalais kaip ir dviratis, tačiau teigiama, kad jėgos šiam mynimui reikia per pus mažiau, nei kad važiuojant lenktyniniu dviračiu.
Šio koncepto pagrindinė idėja – transporto priemonių miesto viduje pakeitimas būtent šiuo „geležinkeliu“. Šiuo nuo blogo oro apsaugančiu „inkubatoriumi“ galima pasiekti netgi 56km/h greitį. Tačiau norint tokį pasiekti reiktų laaabai stipriai minti pedalus.
Schweeb gamintojas savo kūrinį apibūdina kaip efektyviausią transporto priemonę žemėje, kaip pigiausią miesto infrastruktūros sistemą su didžiausiu pajėgumu – galinčia gabenti tūkstančius žmonių per valandą labai mažoje erdvėje. Ir visa tai – be jokio gamtos teršimo ir rūpesčių dėl parkavimosi.
Kas ten žino, kokia ateitis laukia šio projekto, o kol kas galite peržiūrėti porą video apie šį „pedalinį geležinkelį“.