„Ford“ yra labai garsus automobilių gamintojas. Iš tiesų, „Ford“ automobilių daug ir mūsų gatvėse, o šios kompanijos istorija yra labai ilga ir pilna legendinių kūrinių. Šis tikriausiai netaps vienu iš jų - „Ford“ sukūrė šuns būdą. Aišku, ne šiaip sau.

Nenumaldomai artėjantis šventinis laikotarpis tuoj užgrius žmones triukšmu. Mums jis yra gana malonus - smagu girdėti besijuokiančius vaikus, draugų pokalbius ir audringas istorijas prie vakarienės stalo. Dalis šių džiaugsmų patinka ir šunims, tačiau yra dalykų, kurių jie nekenčia. Pavyzdžiui, fejerverkai kasmet sukelia didžiulį stresą augintiniams. Nemažai jų pabėga, kiti tampa baukštūs ir nebepasitiki žmonėmis.

„Ford“ sukurta būda šunims ne tik pasižymi unikaliu dizainu, bet ir technologijomis, sutinkamomis „Ford Edge“ visureigyje. Tai - triukšmo slopinimo technologija, kuri turėtų gyvūnui suteikti šiek tiek daugiau ramybės. Ji veikia gana paprastai - būdoje sumontuoti mikrofonai fiksuoja aplinkos triukšmą. Tuomet viduje esantys garsiakalbiai skleidžia priešingo dažnio garsus. Taip dalis triukšmo yra tiesiog pašalinama. Ši technologija taip pat sutinkama ausinėse.

Pati būda taip pat yra neblogai izoliuota. Ji nuo grindų yra atskirta vibraciją slopinančiomis kojomis, o jos sienos ir lubos yra izoliuotos kamštine danga. Čia taip pat yra automatinės stiklinės durys ir garso nepraleidžianti ventiliacijos sistema. Tai yra išties unikalus gaminys.

„Ford“ triukšmą slopinanti būda video siužete

Aišku, gyvūnams skirtų produktų verslas nėra „Ford“ sritis. Tačiau „Ford“ į klausimą, ar tokios būdos pasieks pirkėjus, atsakė „kol kas ne“. Kas gali žinoti, galbūt auganti gyvūnams skirtų produktų rinka paskatins „Ford“ pakeisti nuomonę. Juk nesunku įsivaizduoti tokią būdą ne viename moderniame bute. Žinoma, ji nebūtų pigi, tačiau pastaruoju metu pastebima, kad žmonės savo augintiniams išleidžia vis didesnes pinigų sumas.

Šaltinis: http://technologijos.lt