Turbūt jau teko girdėti, kad Ferrari F450 pakeis prieš tai buvusį F430 modelį. Pakeis, tai reiškia taps tobulesniu. Na o tobulesniu reiškia, kad naudos formulėje 1 bei GT racing naudojamas technologijas. Į tai įeina septynių laipsnių transmisijos versija su dviguba sankaba, naujos kartos traukos sistema iš Scuderia, programinė įranga, reguliuojanti nepakankamą pasukamumą bei tiesiai prieš priekinius ratus įmontuoti radiatoriai.
F450, su aštuonių cilindrų 4.5l varikliu bei 550-585AG bus gaminamas iš lengvo svorio aliuminio, taip sumažinant šio Ferrari modelio svorį bei degalų sąnaudas.
Ferrari dirba kartu su legendiniu automobilių kėbulų gamintojų Pininfarina prie automobilio stiliaus, siekdami dizainą sujungti su aerodinamikos reikalavimais.
Tikimasi, kad Ferrari F450 debiutuos Los Andželo auto šou Groudį. Tuo pačiu gali būti pristatytas ir hibridinė, tačiau Ferrari kol kas susilaiko nuo savo užpatentuotų sistemų, tokių kaip KERS (kinetinės energijos regeneravimo sistema, naudojami Ferrari F1 boliduose), montavimo į F450 nes baiminasi, kad rinka kol kas nėra pasiruošusi ekologiško Ferrari pristatymui.
Bet vis dėlto Ferrari nori būti pirmoji, pagaminusi automobilį, tinkamą važinėti gatvėse su tokia (t.y. KERS) sistema. O kol kas gamintojas tiki, kad Europos teršalų išmetimo standartus gali atitikti naudodama tiesioginio įpurškimo variklius, mažindama automobilių svorį ir naudodama panašias, kitų užpatentuotas technologijas.
Iki gruodžio, kol F450 bus oficialiai pristatyta visuomenei, dar yra laiko, o kol kas galima pasižvalgyti po nupaparacintas nuotraukas bei pažiūrėti „sumedžiotą“ F450 pasivažinėjimą.