Subaru oficialiai patvirtino savo ekologiškos, pilnai elektra varomos Stella EV gamybą. Šiuo atžvilgiu General Motors ir Toyota gerokai atsilieka nuo Subaru, nes kol kas dar tik šneka apie tokių mašiniukų gamybą.
Komplektuojama su pažangia ličio jonų baterija, Stella EV bus pardavinėjama tik Japonijoje ir tik 170 vienetų bus išleista pirmaisiais gamybos metais. Prieš tai 15 prototipo modelių bus testuojami Japonijos aplinkos apsaugos ministerijoje.
Naujoji Stella EV yra gaminama ant Stella mini platformos, o variklis generuoja 60AG (47kW) ir 170Nm sukimo momentą. Su visiškai pakrauta baterija galima keliauti ~90km, o maksimalus mašiniuko greitis – 100km/h. Automobilio baterijos iki 80% gali  būti pakrautos per 15min, o pilnai – per 8h, naudojant 100V elektros tinklo lizdą. Naudojant 200V lizdą krovimo laikas sumažėja iki 5h.
Nors automobilio kaina dar nėra oficialiai paskelbta, manoma, kad ji turėtų būti apie $49.000, o pasinaudojus “Naujos kartos transport priemonių skatinimo” programa šią sumą būtų galima sumažinti $14.308.
P.S. „Draugiškos aplinkai“ mašinos aišku yra gerai, bet geriau jau tokio baisumo automobilių niekas negamintų. Kažkaip šio aparato išvaizda visiškai „neveža“. Bet... čia tik mano subjektyvi nuomonė :)
D|D