Rumunų policija ne per seniausiai sulaikė moterį už tai, kad greitkeliu ji važiavo didesniu nei 200km/h greičiu. Moteris ne tik kad nepakluso reikalavimui sustoti, bet pasirodo buvo apsvaigusi nuo narkotinių medžiagų.
Negana to, su savimi ji vežėsi tris mažamečius vaikus – 4, 5 ir 7 metų amžiaus. Būtent dėl to pareigūnai nebandė priverstinai jos stabdyti. Jie moterį ėmė persekioti, bet netrukus prarado iš akiračio.
Remiantis pareigūnų ataskaita, vienu metu besivydami moteriškę jie važiavo 240km/h greičiu. Kadangi jos pasivyti nesugebėjo, galima tik įsivaizduoti, kokiu greičiu ji „skrido“, bėgdama nuo pareigūnų.
Po kelių dešimčių kilometrų moters kelyje pasitaikė kliūtis – eimas buvo visiškai užblokuotas dėl greitkelyje įvykusios avarijos. Moteris bandė išvengti kamščio ir trenkėsi į apsauginius šoninius barjerus.
Pareigūnai pasakoja, kad moteris buvo itin susijaudinusi ir nervinga. Atsakymai į pareigūnų klausimus tik patvirtino, kad ji visiškai nesuvokė, ką blogo padarė ir į kokį pavojų statė savo vaikus. Atlikus testus paaiškėjo, kad moteris buvo apsvaigusi nuo opiumo.
Pagal įstatymą už vairavimą apsvaigus nuo narkotinių medžiagų gresia laisvės atėmimas nuo vienerių iki penkerių metų. Be šios bausmės ji taip pat bus nubausta ir už savo ekstremalų vairavimą, greičio viršijimą ir nepaklusimą pareigūnams.
Jei būtų mano valia, aš dar ir teises į vaikų globą tokiai motinėlei apribočiau...