Dėl visą pasaulį užklupusio ekonominio sunkmečio, kuris neaplenkė ir automobilių rinkos, Dodge Viper SRT 10 gamyba buvo atšaukta. Tačiau taip buvo iki vakar. Dodge prezidentas ir vadovaujantis darbuotojas Mike Accavitti pranešė, kad Viper gamyba yra atnaujinama. Sakyčiau gera žinia, ar ne? :)
Šis sprendimas yra smūgis žemiau juostos superauto gamintojui Devon Motorworks (gaminančio Devon GTX superautomobilį, kuris bus pristatytas 2009 Pebble Beach Concours d'Elegance), kuris už Viper prekinį ženklą pasiūlė 5.5 milijono JAV dolerių. Kadangi nei šis pasiūlymas, nei kiti Chrysler’io nesudomino, Viper brand’as liko pas teisėtą jo savininką.
Pirmasis Viper konceptas buvo pristatytas dar 1989 metais. Žalia šviesa jam buvo uždegta 1990m ir rinką pasiekė 1992 metais (per 17 metų gamybos ciklą buvo pagaminti daugiau nei 25.000 Viper automobilių). Dabartinis Viper modelis yra ketvirtos kartos ir naudoja 8.4l dešimties cilindrų variklį, pasižymintį 600AG bei 760Nm sukimo momentu. Automobilis 100km/h greitį pasiekia per 4 sekundes, o nuo visiško sustojimo iki 100km/h įsibėja ir vėl visiškai sustoja per 12.5 sekundės.
Gamyklinis automobilis Viper SRT 10, kaip ir Corvette ZR1, Porsche GT2 bei Nissan GT-R Niurburgringo trasą Vokietijoje įveikia per 7:22.4 minutės. Kai po kapotu įmontuotas toks agregatas, tai pasiektas laikas kaip ir nestebina :)