„Rally Classic“ Druskininkai 2013 organizatoriai kviečia ne tik stebėti ralį gyvai, tačiau ir patiems tapti vienos iš komandų vadovais. „Dirt Rally“ – lietuvių sukurtas kompiuterinis žaidimas siekiantis visuomenei parodyti tą ralio pusę, kurios žiūrovai paprastai nemato.

 

Idėją palaiko ralio profesionalai

 

„Dirt Rally“ kūrėjas Giedrius Rimkus savo darbą pristato ne tik kaip kompiuterinį žaidimą, bet ir kaip edukacinį projektą. Tai lemia jo struktūra, kurios esmė - pažinti sporto subtilybes ir lavinti asmeninius įgūdžius. Žaidimo sumanytojas tvirtina besistengiantis atkurti kiek įmanoma daugiau autentiškumo, todėl aktyviai dalyvauja su raliu susijusiuose renginiuose - „Dirt Rally“ neseniai pradėjo bendradarbiauti su „Rally Classic“ Druskininkai 2013 komanda.

 

„Dirt Rally“ – tai irgi ralis, tik kiek kitoks nei mes įpratę matyti. Sportininkai, ralio entuziastai, palaiko kiekvieną bandymą populiarinti šį sportą ir atskleisti jo subtilybes besidomintiems. Labai džiaugiuosi, jog bendradarbiaujame su tautiečiais, sukūrusiais priemonę, padedančią suvokti koks sudėtingas ir įdomus vadovavimas lenktynių komandai,“ - teigia „Rally Classic“ Druskininkai 2013 organizatorius Jonas Balčiūnas.

 

Pasak G. Rimkaus, paprastai ralio žaidimai koncentruojasi į piloto vaidmenį, galimybę lenktyniauti ir siekį pirmajam kirsti finišo liniją. „Dirt Rally“ esmė kitokia, jo žaidėjai kuria komandą, kuriai vėliau vadovauja.

 

„Mūsų žaidėjas yra komandos vadovas. Jis formuoja ekipažą, organizuoja visų komandos narių treniruotes, rūpinasi lenktyninių automobilių paruošimu ir priežiūra, ieško rėmėjų, valdo nuo virtualių trasų specifikos, oro sąlygų ir kitų aplinkybių priklausančius automobilių nustatymus, nusprendžia kokia bus lenktynių taktika. Įdomiausia tai, jog konkurentai – realūs žaidėjai iš įvairių šalių,“ – pasakoja G. Rimkus.

 

„Vienas žaidimo sezonas vidutiniškai trunka 4 mėnesius, per kuriuos žaidėjai sudalyvauja 15 lenktynių. Ralis vyksta kartą per savaitę ir trunka tris dienas, visai kaip „World Rally Championship“ lenktynėse. Pagrindinis „Dirt Rally“ žaidėjo tikslas yra užkopti ant aukščiausios apdovanojimų pakylos, nugalėjus visus priešininkus aukščiausioje - „World Class“ grupėje,“ – subtilybėmis dalijasi kūrėjas.

 

„Dirt Rally“ žaidžiamas internete, todėl yra nemokamas ir prieinamas bet kurio metu, kiekvienam patogioje vietoje. Kaip vis pabrėžia G. Rimkus, didžiausias dėmesys sutelkiamas į varžybų formatą ir komandos kūrimą, todėl šiuo metu žaidimo grafika dar nėra visiškai ištobulinta.