Daugeliui automobilių savininkų bent kartą gyvenime yra nukentėję nuo vagišių. Vagiamos ne tik mašinos, dažnai nurenkamos atskiros jų dalys. Draudimo kompanijos „Compensa“ ekspertai nustatė Lietuvoje dažniausiai vagiamų automobilių dalių ir priedų dešimtuką.

 

 

 

Šoninio vaizdo veidrodėliai – BMW automobiliai. Ypač kenčia BMW X5 savininkai. Pavogti veidrodėliai keliauja į detalių sąvartynus. O čia jų ieškoti atvyksta tie patys apvogti X5 savininkai. Taigi uždaras ratas.

 

 

Navigacijos sistemos – visos markės. Vagiamos stacionarios navigacijos sistemos, jau nekalbant apie automobiliuose užmirštus nešiojamus navigacijos prietaisus.

 

 

Garso ir vaizdo technika – visos markės. Patraukliausios yra išimamos radijo magnetolos, kurias greičiausiai galima išimti ir greičiausiai realizuoti.

 

 

Automobilio statymo sistemos – BMW, MERCEDES-BENZ, AUDI ir kitų prabangių automobilių. Vargšai BMW savininkai, kuriems jau nusibodo pirkti vis naujas statymo sistemas arba važinėti su aplupinėtais buferiais.

 

 

Žibintai – BMW, krovininiai SCANIA, VOLVO FH. Taip pat labai mėgstami VOLKSWAGEN Touareg žibintai, kurie, pasak vagišių, išimami per pora minučių.

 

 

Išorinės apdailos juostos – BMW, MERCEDES-BENZ, AUDI. Rodos, bevertės plastmasės sukelia daug galvos skausmo savininkams. Mat dirbtinai daromas jų deficitas sukelia kainas automobilių sąvartynuose, o naujas pirkti yra brangu.

 

 

Antenos – TOYOTA ir kitų įvairių markių. Rodos, jau šimtas metų, kai baigėsi antenų vagysčių metas, tačiau vagys vis dar randa rinką šioms nebrangioms detalėms.

 

 

Katalizatoriai – visos markės. Nors išpjauti katalizatorių labai nepatogu, tam reikia lįsti po automobiliu ir turėti specialius prietaisus, tačiau brangiai superkami katalizatoriai gundo vagišius.

 

 

Ratai – visų markių, atsižvelgiant į ratlankių dydį, grožį, brangumą. Kuo didesni ir brangesni ratai, tuo didesnė tikimybė, kad vieną rytą savo automobilį rasite be jų. Tad gal verta nusipirkti iki 100 litų kainuojančias „sekretkes“? Jos bent iš dalies padės.

 
 
 
Buferiai – BMW. Vargšai BMW savininkai. Jų mašinos tokios geidžiamos, kad vagiamos beveik visos išorinės detalės, taip pat ir visos mašinos.
 
 
 
 

Patarimai tiems, kurie nenori būti apvogti

Tiesiog susilaikykite ir nepirkite dažnai vagiamų automobilių. Nors ir labai norisi BMW...
Nepalikite automobilio tamsiose vietose.
Pažymėkite labiausiai vagiamas detales.
Ratus pritvirtinkite specialios formos varžtais.

 

Delfi.lt