Rudens pradžioje didžiuosiuose šalies miestuose tradiciškai padaugėja gyventojų, atsiranda daugiau automobilių, todėl vairuotojai jau dabar svarsto ir planuoja laiką, kad į darbą ar reikiamą pasiekti vietą rudenį reikės išvažiuoti anksčiau, nei buvo įprasta vasarą.

Transporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausoje vairuotojų buvo klausiama, ar rudenį jie pastebi eismo suintensyvėjimą. Netgi 80 proc. apklausos dalyvių teigia, kad rudenį eismas didmiesčiuose labai pasikeičia, automobilių padaugėja, nes atvyksta studentų iš kitų Lietuvos kampelių arba padaugėja tėvų, vežiojančių vaikus į mokyklas.

Dauguma vairuotojų teigia, kad prasidėjus mokslo metams su atvykusių studentų skaičiumi padidėja ir spūstys mieste (48 proc. respondentų) arba kad padaugėja prie didmiesčių eismo sąlygų nepripratusių vairuotojų, kurie apsunkina eismo sąlygas ir kartais sukuria avarinių situacijų (48 proc. respondentų). Likusieji apklausos dalyviai (4 proc.) pokyčių rudenį nepastebi arba kaip tik mano, kad automobilių miestuose sumažėja dėl prasidėjusių prastesnių orų.

Apklausos rezultatai atskleidė, kad dėl suintensyvėjusio eismo ir eismo dalyvių prisitaikymo prie pakitusių oro sąlygų vairuotojams ruduo yra pats nemėgstamiausias laikas vairuoti automobilį. Vos 9 proc. Autogidas.lt apklausos dalyvių patinka vairuoti rudenį.

Mėgstamiausias laikas vairuoti – vasara (daugiau nei trečdalis respondentų), 28 proc. apklausos dalyvių vairuoti patinka visais metų laikais, 14 proc. labiausiai mėgsta važinėti pavasarį, 12 proc. – ž iemą, vienas procentas dalyvavusiųjų apklausoje apskritai nemėgsta vairuoti.

Autogidas.lt informacija