Automobilių tobulinimo (tuningo) dirbtuvės „Hartge“ paskelbė pirmąją informaciją apie patobulintą prabangios klasės padidinto pravažumo universalą BMW X6.

Tobulinimo meistrai į mašiną įmontavo dviejų turbinų 3 l darbinio tūrio dyzelį, kurio didžiausias pajėgumas dabar siekia net 328 AG, o maksimalus sukimo momentas – net 675 Nm. Ir aklam kurčnebyliui aišku,kad važiuoti tokiu monstru yra vienas malonumas – jau vien dėl jo elastingo variklio. Tačiau ir universalo dinamika įspūdinga – iki 100 kilometrų per valandą jis gali pagreitėti vos per 6 sekundes! Maksimalus patobulinto BMW X6 greitis – 256 km/h.

O labiausiai pasikeitė automobilio išorė – ji tapo agresyvesnė, sportiškesnė. Pirmiausia toks įspūdis, aišku, kyla dėl priekiniame buferyje smarkiai išdidintų ortakių (difuzorių), didesnių priekinių radiatoriaus grotelių. Užpakalinė „BMW X6 Hartge“ įdomi tuo, kad ją tarytum netyčia „apvilko“ senovine liaudies „suknele“. Tvirtinama, kad dėl to universalo „užpakalys“ netgi seksualus tapo. Tiesa, įsižiūrėjus vien tik į nuotraukas sunku apie tai spręsti.

Parengė Vidmantas Užusienis