Vidmantas UŽUSIENIS

Kadaise prestižinės klasės Vokietijos automobilių gamintojas „Mercedes-Benz“ nusileido iš „aukštybių“ ir nuo konvejerio pradėjo ridenti vidutinei visuomenės klasei skirtus A klasės „mersus“. Praėjusio amžiaus pabaigoje automobilių pasaulyje tai buvo sensacija. Plakė „Mercedes-Benz“ gamintojus iš Štutgardo visi, kas netingėjo. Girdi, „mersas“ dar niekad nebuvo taip žemai smukęs!

Pagrindinis „Mercedes-Benz“ konkurentas iš Bavarijos „žemai pulti“ nenorėjo iki pat 2004-ųjų. Tačiau būtent tais metais neiškentė ir paleido kaip konkurentę pirmąją BMW 1 kartą sparčiai tuo metu populiarėjusiems A klasės „mersams“. Praėjo dar penkeri metai – ir štai tau: bavarai paleis į gyvenimą kompaktinės klasės mažąjį padidinto pravažumo universalą BMW X1! O juk dar visai neseniai dievagojosi, kad žemesnės klasės visureigio, nei X3, tikrai negamins!

Tuo tarpu automobilių paparacai, tarytum „netyčia“, BMW X1 nufotografavo Vokietijoje. Skelbiama, kad visiškai naujas padidinto pravažumo universalas serijiniu būdu bus pradėtas gaminti kitais metais. Jo variklių gamoje – 2 l benzininis motoras ir „topinė“ 3 l bei 245 AG dyzelinė jėgainė. Tvirtinama, kad automobilio ratus galbūt suks ir 4 cilindrų ir 1,6 l darbinio tūrio benzininis variklis su turbo pripūtimu, kuris dabar montuojamas į kai kurias mažylio „Mini“ modifikacijas.

Būsimų BMW X1 vairuotojų auditorija irgi aiški – jauni ir kieti vyrukai, kuriems greitis, prestižas, sportiškumas ir pravažumas nėra tušti žodžiai. Beje, dėmesio vyrams: prie BMW visureigių vairo neblogai atrodo ir merginos bei jaunos moterys...

Studentų automobilį vėl atnaujins