Ar pamenate Neal Bailey, savo garaže Teksase sukūrusį Bailey Balde? Neal vis dar su tuo dirba ir sako, kad artimiausiu metu turės bent vieną, o galbūt net ir tris naujus prototipus, paruoštus testavimui spalio mėnesį. 

Dar lapkritį Neal turėjo rimtų problemų dėl finansavimo, o dabar reikalai yra kur kas geresni. Neal Balde, dabar žinomas kaip BXR Motors, iš savo garažo persikėlė į kur kas didesnę infrastruktūrą MotorSport Ranch Kresone, Teksase. Be to, pasisamdė konsultantą, padedantį susitvarkyti su verslo planais ir svarbiausia, pritraukė privatų investuotoją, kuris leido Neal visą savo laiką skirti vien tik automobilio tobulinimui.

Būtent šio investuotojo dėka Neal šiuo metu yra tikras, kad spalio mėnesį jis galės pristatyti mažiausiai vieną Balde prototipą. Kurdamas naujuosius prototipus Neal pasiliko prie originalaus dizaino, įvesdamas keletą nežymių patobulinimų išvaizdai atnaujinti.

Pirmiausia, ką turėtų pastebėti Blade gerbėjai, tai šoninių akį rėžiančių chromuotų išmetimo vamzdžių nebuvimas. Jo naujausiame modelyje vaizduojamos 4 galinio išmetimo angos, tačiau pats Neal sako, kad šoninių išmetimo vamzdžių gerbėjai neturėtų nerimauti – galiniai išmetimo vamzdžiai yra skirti pirkėjams, kurie vis dar nerimauja, kad šoninis išmetimas yra pavojingas.

Neal taip pat buvo priverstas pakeisti galinius žibintus ir pasak jo, buvo ganėtinai sunku sukurti modernius apvalius žibintus. Pagaliau suradus tai, ko ieškojo, reikėjo šiek tiek pakeisti automobilio galo dizainą.

Mašinos prailginimas 4 coliais (10 cm) taip pat nebuvo lengviausias darbas iš visų, nes papildomas ilgis reiškia,kad originalios mašinos linijos nebesisieja su nauju, aerodinaminiu automobilio galu. Pats Neal sako, kad tobulindamas mašiną jis vadovaujasi vienu esminiu principu – viskas, kas yra naudojama automoblilyje, turi būti funkcionalu.

Kalbant apie Bailey Blade, pasikeitė ne tik automobilio dizainas. Taip pat „šiek tiek“ pasikeitė ir automobilio kainodara. Vietoj minėtų $50,000 – $80,000 dabar kalba sukasi bent jau apie $100K. Tokį kainos pasikeitimą, kaip sako Neal Bailey,  įtakojo darbas prie šio automobilio ir supratimas, kokios medžiagos yra naudojamos, paslaugos ir darbuotojai ir kiek visa tai kainuoja. Pradžioje kaina buvo tik gražūs planai...

Planuojama, kad šių naujųjų automobilių bus pagaminta tik 50 vienetų, o tai reiškia, kad Jūs galite būti tas vienintelis mieste (o gal ir šalyje?), turintis tokį automobilį :)

Neal sako, kad jei viskas gerai susiklostys spalio mėnesį testuojant prototipą, BXR Motors netrukus pradės priiminėti užsakymus. Tad... nepavėluokite!