Kas Jums yra automobilis – kasdienybę palengvinanti transporto priemonė, leidžianti patogiau nuvykti iš vienos vietos į kitą? O galbūt galimybė investuoti pinigus, išsirinkus prabangesnį ar retesnį modelį? Skirtingi vairuotojai automobilius vertina savaip, o dauguma jų savo transporto priemones dar ir brangina tiek, kad nenoriai dalinasi arba išvis nesidalina net su pačiais artimiausiais žmonėmis.

 

 

Vairuotojai pripažįsta: automobiliai jiems yra ne tik iš vieno taško į kitą leidžiančios patogiau nuvykti transporto priemonės, bet ir laisvalaikio pomėgis ar gyvenimo būdas (daugiau kaip 70 proc. respondentų). Prižiūrėtas, išpuoselėtas automobilis teikia džiaugsmą, o vairavimas leidžia ne tik įdomiau praleisti laisvalaikį, bet ir atsipalaiduoti, teigia portalo Autogidas.lt apklausoje dalyvavę vairuotojai.

 

Kas penktam vairuotojui jo automobilis – galimybė pasipuikuoti, pasirodyti. Apklausos dalyvių teigimu, dažniausiai puikuojamasi apskritai prieš visus (60 proc.). Maždaug kas penktas didžiuojasi ir nori pasirodyti savo automobiliu prieš merginas arba vaikinus, beveik kas penktas – prieš draugus. Likusieji beveik penktadalis Autogidas.lt respondentų pripažįsta, kad puikuojasi prieš gimines, kolegas ar kitus žmones.

 

Maždaug kas dešimtam vairuotojui jų transporto priemonė yra investicija, parodė Autogidas.lt apklausos rezultatai. Vairuotojai investuoja ne tik įsigydami tam tikrą automobilį, bet ir jį tobulindami, gražindami, darydami išskirtinesnį. Tiesa, daliai respondentų atrodo, kad investicija į automobilį yra netinkama – jų nuomone, automobilių vertė per greit krinta.

 

Daugiau kaip pusei vairuotojų tenka savo automobiliu dalintis su kitais, tačiau beveik 60 proc.pripažįsta – savo transporto priemonę brangina ir jos neskolina arba skolina labai nenoriai. Tik vidutiniškai kas trečias vairuotojas negaili skolinti savo automobilio, nes jį vairuoja kiti šeimos nariai, dar kas dešimtas paskolintų, tačiau niekas dėl to nesikreipia.

 

Paklausti, kaip dažniausiai pavyksta išsisukti, kad nereikėtų skolinti transporto priemonės, vairuotojai sako, kad pasako tiesiai šviesiai arba pasiūlo apmokėti viešojo transporto bilietą. Kai kurie jau yra pasimokę – jiems paskolintas automobilis buvo grąžintas apgadintas.

 

 

Autogidas.lt informacija