Nors šio žmogaus vardas kalba pats už save, tiems, kurie nėra girdėję apie Ettore Bugatti galėčiau pasakyti, kad tai itališkų automobilių kūrėjas ir gamintojas ir, kaip jau galima nuspėti, Bugatti automobilių bendrovės steigėjas.
Dabar jau aišku, kodėl šių metų rugpjūčio 15-16 dienomis 2009 Pebble Beach Concours d'Elegance įvyksiančio Gooding & Company organizuojamo aukciono antraštėse šmėžavo 1936 Bugatti Type 57C Coupe pavadinimas. Gooding & Company įkūrėjas ir prezidentas David Gooding sako, kad jiems bus didelė garbė aukcione pristatyti vieną iš įspūdingiausių kada nors sukurtų Bugatti automobilių. Jau dabar neabejojama, kad asmeninis Ettore Bugatti automobilis pritrauks didžiulį pasaulinį aukciono dalyvių dėmesį.
Šis ypatingas automobilis su po kapotu besislepiančiu 3.3l varikliu ir 175AG laikomas turinčiu didelę istorinę reikšmę, nes buvo pagamintas specialiai Ettore Bugatti gimtadieniui, sugebėjo „išvengti“ antrojo pasaulinio karo, o po Bugatti mirties 1947 metais, liko prižiūrimas ir saugomas Bugatti dirbtuvėse Molsheime, Prancūzijoje.
Per šį laikotarpį automobilis buvo modernizuotas, įskaitant interjero aksesuarus, variklį ir transmisiją bei kitus subtilius techninius patobulinimus, tačiau 1936 Bugatti Type 57C Coupe yra vienas iš labiausiai originalią formą atitinkančių Bugatti automobilių.
Pradinė šio automobilio kaina aukcione kol kas neskelbiama, tačiau reikia manyti, kad ji sieks ne vieną milijoną...