Bugatti Veyron Pur Sang (Pur Sang verčiamas kaip „grynas kraujas“ arba tiesiog „grynakraujis“) buvo pristatytas 2007 metais Frankfurto autosalone, sumenkindamas greta pristatomo Lamborghini Reventon ekskliuzyvumą.
Automobilis buvo pagamintas tik 5 modelių tiražu ir paskelbus jo pardavimo pradžią „išpirktas“ per 24 valandas.
Automobilio kėbulas pagamintas iš aliuminio ir karbono, o įdomiausia tai, kad ant jo nėra nė lašo dažų. Reikėtų pažymėti, kad tarp profesionalų poliruotas aliuminis yra vertinamas žymiai aukščiau už betkokį chromą.
Po automobilio kapotu įmontuotas 8.0l V16 variklis, „maitinamas“ keturių turbinų ir generuojantis 1.001AG.
Pur Sang svoris yra 1 888 kilogramai, kas yra 100 kilogramų mažiau nei „standartinis“ Veyron. Todėl galime paskaičiuoti, kad 1000 AG turinčio automobilio svorio ir galios santykis yra 1,88 kg/AG.
Kiekvienam automobilio komponentui naudojama tik viena medžiaga, kaip pavydžiui titanas, magnis, aliuminis ir anglies pluoštas. Anglies pluošto apdorojimo metodų dėka, EB 16.4 Veyron Pur Sang monokokas yra ne tik ypatingai lengvas, bet ir išskirtinai saugus.
Maksimalus automobilio greitis yra 407km/h. Įdomu yra tai, kad kai Pur Sang pasiekia 220km/h greitį, hidraulika automobilį sumažina iki kol, tarp jo ir kelio lieka vos 8.9cm tarpelis.
Kažkuriam iš tų 5 Pur Sang savininkų greičiausiai prisireikė pinigėlių, arba, kas yra mažiau tikėtina, nusibodo šį „gražuolį“ turėti savo garaže, nes Pur Sang yra parduodamas internetiniame prabangiame aukcione. Na o statoma suma kiek didesnė nei 2 milijonai eurų. Galutinė pardavimo kaina, reikia manyti, bus dar didesnė.