Esant žiemiškiems orams, vairuotojams tenka susidurti ne tik su užšalusiomis spynelėmis, gumomis, skysčio purkštukais, bet ir kalnais sniego ant automobilių. Kai kuriems tą sniegą valyti tenka netgi keliskart per dieną. O ar žiemą vairuotojai plauna savo automobilius? Galbūt laukia, kada sniegas nutirps ir nuplautam automobiliui nebebus grėsmės užšalti?

 

Bent jau sniegą prieš įsėsdami ir važiuodami dauguma vairuotojų nuvalo itin kruopščiai, atskleidė transporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai. Septyni iš dešimties vairuotojų teigia, kad sniegą nuvalo labai švariai, kad jo visiškai neliktų. 

 

Apie penktadalis vairuotojų ne tokie kruopštūs – sniego nuvalo tik tiek, kad matytųsi per šoninius veidrodėlius ir per priekinį stiklą. Likusieji nesusiduria su tokia problema, nes automobilį laiko garaže, aikštelėje su stogu ir pan.

 

Vidutiniškai 66 proc. apklausos dalyvių žiemą plauna savo automobilius – per 40 proc. plauna, kad dėl susikaupusių druskų automobilis nepradėtų rūdyti, apie penktadalis vairuotojų plauna dėl estetinio vaizdo – negali žiūrėti į savo transporto priemonę, kai ši purvina. Dar apie 3 proc. apklausos dalyvių automobilius plauna, nes dėl užšalimo neturi problemų – laiko automobilį garaže, požeminėje aikštelėje ar kt.

 

Beveik penktadalis Autogidas.lt respondentų pripažįsta, kad žiemą plauna tik automobilio vidų. 

 

Keliolika procentų likusiųjų pripažįsta, kad žiemą neplauna automobilio išorės ir netvarko vidaus, laukia, kol lauke nebebus neigiamos temperatūros.

 

Autogidas.lt informacija