Įsivaizduokite, kad automobilis Jums itin reikalingas, o santaupų jam įsigyti neturite arba negalite skirti. Arba turite tam tikrą sumą pinigų, tačiau jos neužtenka transporto priemonei, apie kurią svajojate. Ar skolintumėtės pinigų, kad galėtumėte nusipirkti automobilį? Gal kaip tik taupytumėte, kol turėtumėte reikiamą sumą?

 

Transporto portalo Autogidas.lt atliktas tyrimas atskleidė, kad didžiajai daliai automobilių pirkėjų šiuo metu įkandama kaina už automobilį yra iki 5000 Lt. Dauguma vairuotojų savo finansines galimybes vertina realistiškai ir sako, kad nesiskolintų pinigų, norėdami įsigyti transporto priemonę. Autogidas.lt apklausa parodė, kad netgi 46 proc. vairuotojų mano, kad automobilis yra ne ta prekė, kurią reikėtų įsigyti pasiskolinus. Dar 32 proc. laikosi nuomonės, kad jei neturi susitaupęs, tai nereikia ir automobilio. Skolindamasis automobilį pirktų kas penktas vairuotojas – pasiskolintų, nes kitaip neišeina sutaupyti.


 

Šiuo metu iki 5000 Lt automobiliui įsigyti gali skirti apie 40 proc. respondentų, atskleidė Autogidas.lt tyrimas. Šiek šiek daugiau nei ketvirtadalis (28 proc.) galėtų už automobilį mokėti iki 10 000 Lt, vadinasi, šiuo metu, kaip ir prieš porą metų, įperkamiausi ne naujesni nei keliolikos metų automobiliai. Iki 15 000 Lt už transporto priemonę galėtų mokėti apie 13 proc., iki 20 000 Lt – apie 8 proc., iki 30 000 Lt – apie 6 proc. lietuvių. Vos 5 proc. vairuotojų gali skirti didesnę nei trijų dešimčių tūkstančių litų sumą automobiliui įsigyti.


 

Jei tektų skolintis arba pirkti automobilį, mokant už jį dalimis, dauguma vairuotojų sako, kad per mėnesį galėtų skirti iki 300 Lt (48 proc.) arba iki 500 Lt (26 proc.). Šiek tiek mažiau nei penktadalis galėtų skirti ir didesnę sumą. Remiantis preliminariais skaičiavimais, penkerius metus per mėnesį mokėdami apie 300 Lt įmoką, vairuotojai galėtų įsigyti apie 20 tūkst. Lt kainuojantį automobilį, per mėnesį skirdami apie 500 Lt – apie 30 tūkst. Lt kainuojantį automobilį. 



Norėdami pažiūrėti, kokį automobilį iki 20 000 Lt galite įsigyti, paspauskite šią nuorodą. Brangesnių automobilių pasiūlymus rasite, paspaudę šią nuorodą.

 

Autogidas.lt informacija