Daugiau nei pusė, 64 proc., iš maždaug 17,5 tūkst. Lietuvoje apklaustų įvairaus amžiaus vyrų pritaria sumanymui įrengti specialias stovėjimo vietas vairuojančių mamų ir nėščiųjų automobiliams. Net 46 proc. vyrų pagrindine tokių vietų poreikio priežastimi laiko tai, kad mamoms patogiau įlipti ir išlipti su vaikais.



Pradėjus įgyvendinti projektą  „Rezervuota mamoms“ Vilniaus prekybos centro „Panorama“ požeminėje stovėjimo aikštelėje įrengtos pirmosios specialios vietos vairuojančių mamų ir nėščiųjų automobiliams. Skiriamaisiais ženklais pažymėtos vietos parinktos arčiau įėjimų numatant, kad tai bus ne tik patogiau, bet ir saugiau įlipti bei išlipti su mažamečiais vaikais.



„Šiuo projektu siekėme parodyti, kad mums rūpi tie, kurie augina vaikus. Kadangi dažniausiai į prekybos centrą su vaikais užsuka mamos, vietas rezervavome joms. Tačiau neprieštarausime, jei ten statys ir su vaikais atvykę tėveliai. Tikimės, kad žmonės palaikys iniciatyvą ir paliks tas vietas laisvas vairuojančioms mamoms, nėščiosioms ar tėveliams, atvykusiems su mažamečiais vaikais“,  - sakė rinkodaros vadovė Aušra Balčiūnaitė.



Prieš įrengiant vietas vairuojančių mamų automobiliams apklausa atlikta ir moterų tarpe – specialioms vietoms pritarė 74 proc. iš daugiau nei 22,7 tūkst. Lietuvoje internetu apklaustų įvairaus amžiaus moterų. Kaip ir vyrai, svarbiausia to priežastimi moterys įvardino patogumą įlipti ir išlipti su vaikais.