Palikote automobilį kieme, prekybos centro aikštelėje ar kitur. Sugrįžote ir matote – jis apgadintas, subraižytas, aplamdytas. Labai nemaloni situacija kiekvienam vairuotojui. Nors tai sugadina nuotaiką, tačiau bent jau kol kas svetimus automobilius apgadinę vairuotojai nėra linkę palikti savo kontaktų ar palaukti savininko, kad galėtų atlyginti žalą.

 

Beveik kas antras vairuotojas yra susidūręs su situacija, kai rado savo automobilį apgadintą, rodo autotransporto portalo Autogidas.lt apklausos rezultatai. Deja, vos tik 6 proc. respondentų nusišypsojo laimė ir jų transporto priemones apgadinę asmenys nevengė atsakomybės ir buvo sąžiningi – jie arba palaukė vairuotojo, kol šis grįš prie savo automobilio, arba paliko savo kontaktinę informaciją, kad būtų galima su jais susisiekti.

 

Sugadinimus, kai automobilis paliekamas stovėti kieme ar stovėjimo aikštelėje, patys vairuotojai, pasak Autogidas.lt respondentų, linkę skirstyti į padarytus netyčia ir padarytus specialiai, matyt, turint kokių nors piktų tikslų. Dažniausia situacija – nubraižytos durelės, kai greta pastatyto automobilio vairuotojai jas atidaro ir trenkia į kitos transporto automobilio dureles, taip nesaugodami nei savo, nei kitų turto.

 

Autogidas.lt apklausos dalyviai taip pat pastebi, kad durelės gali būti ne tik nubraižytos ar apdaužytos, bet ir įlenktos – nemažai vairuotojų rado savo automobilį su įlenktomis durelėmis, nes kitas vairuotojas nesugebėjo neatsitrenkęs pastatyti savo transporto priemonės. Tokiais pačiais atvejais nukenčia ir veidrodėliai – jie būna sudaužyti arba išvis nulaužti. Minėti atvejai dažniausiai nutinka netyčia, nesiekiant to specialiai, bet iš neatsargumo ar neatidumo.

 

Tačiau yra atvejų, kai sąmoningai gadinamos kitų transporto priemonės. Pasak Autogidas.lt respondentų, dažniausios tokios situacijos – kai automobilis randamas subraižytas aštriu daiktu arba kai randamos pradurtos padangos.

 

Ar esate apgadinęs automobilį ir pasprukęs? O gal teko rasti savo automobilį apgadintą?

 

Autogidas.lt informacija