Ankstyvą šeštadienio rytą Saudo Arabijoje buvo duotas startas pirmajam šių metų Dakaro greičio ruožui – dalyviai leidosi į daugiau nei 500 kilometrų kelią, kurių 414 sudarė greičio ruožas. Daugiau nei septynias valandas trasoje praleidęs „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandos pilotas Antanas Kanopkinas preliminariais duomenimis šiandien užėmė aštuntąją vietą keturračių įskaitoje.

„Diena pagaliau baigėsi ir džiaugiuosi, kad grįžtant į bivaką dar mačiau saulę – tai buvo vienas iš tikslų. Kita išsikelta užduotis buvo važiuoti maksimaliai saugiai tausojant padangas, bet pasirodo vieną visgi pradūriau, nors to net nepajutau. Tai, kad net ir pradurtos jos išlaiko savo formą, yra labai geros naujienos, o mūsų pirmųjų dienų eksperimentai ir jaudulys dėl padangų galbūt buvo ir veltui. Svarbiausia, žinoma, kad ši situacija išsisprendė – galima važiuoti ir tuščia padanga“, – grįžęs į bivaką kalbėjo lenktynininkas ir sakė, kad jaučiasi pavargęs, o likęs vakaro planas yra nusiprausti, pavalgyti ir kuo anksčiau nueiti miegoti.

Nuo klasės lyderio, brazilo M.Medeiroso „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandos lenktynininkas atsiliko viena valanda, tačiau kaip ir sakė prieš startą – šio Dakaro tikslas yra pasiektas finišas, tad jo nuosekliai ir sieks.

Sekmadienį dalyviams teks įveikti dar didesnį atstumą: jų laukia 192 kilometrai pervažiavimų ir 463 km greičio ruožas. Organizatoriai šį etapą dėl atstumo vadina „XXL“ ir žada, kad jau pirmaisiais kilometrais laukia apie 30 kilometrų kopomis, o didžiąją dalį maršruto sudarys greitos tiesiosios. Sportininkai sekmadienio vakare finišuos Al Duwadimi mieste, esančiame netoli Saudo Arabijos sostinės Riado.