Dviratis, riedučiai, riedlentės, o gal paprasčiausias troleibusas? Kviečiame Jus į abiturientų transporto parodą, kurioje neseniai mokyklą baigę ir vyresniųjų klasių mokiniai pademonstruos, kokiu būdu kasdien keliauja.

 

Abiturientų transporto paroda vyks liepos 15 d., ketvirtadienį, 12 val. Vilniaus Rotušės aikštėje.

 

Sostinės Rotušės aikštėje išsirikiuos ne tik papuošti automobiliai ir tradiciniai dviračiai, bet ir modernūs „segvėjai“, ekstremalūs BMX dviračiai, susirinks riedučiais ir riedlentėmis važinėjantys jaunuoliai.

 

„Nors ir neturime daug patirties kelyje, manome, kad esame verti vyresnių vairuotojų pagarbos. Todėl norime parodyti, kad prisiimame atsakomybę už savo poelgius ir esame pilnaverčiai eismo dalyviai, nesvarbu, kokiu transporto bevažiuotume“, – sako Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentas Gabrielius Satkauskas.

 

Transporto paroda yra Susisiekimo ministerijos iniciatyvos „Sėkmės kelias“ dalis, kuria siekiama paskatinti jaunus vairuotojus saugiai elgtis kelyje ir ugdyti jų atsakomybės jausmą pradedant naują gyvenimo etapą.

 

Iki liepos pabaigos internete jaunuoliai kviečiami pasirašyti simbolinę Sėkmės kelio sutartį, kuria įsipareigoja atsargiai elgtis kelyje per išleistuvių šventes ir visą gyvenimą. Iki šiol sutartį jau pasirašė 780 abiturientų, vyresniųjų klasių moksleivių ir kitų, pritariančių iniciatyvai.