Migla automobilyje – tai daugeliui vairuotojų pažįstamas reiškinys. Dėl salone tvyrančios nuolatinės drėgmės dažnai vargstame su aprasojusiais langais. Pateikiame aštuonis būdus, kaip šlapią automobilį vėl išdžiovinti ir tai padaryti ne garaže.

 

Vėlyvas lietingas ruduo ir dažnai šlapdriba “džiuginanti” žiema – tai laikotarpis, kai oro drėgnumas siekia 100 procentų. Aišku, kai taip drėgna, automobilio salonas tarsi virsta stalaktitų uola. Kai drėgmė apipuola stiklus, ant jų iš mažytėlaičių vandens lašelių susidaro migla – taigi stiklas aprasoja iš vidaus. Jei jį tik nušluostysime, nuo to geriau nepasidarys, nes vandens dryžiai trukdys geram matomumui. Tokiais atvejais gelbsti tik automobilio išdžiovinimas. Kaip tai padaryti, jums dabar ir patarsime bei parodysime.

ABL inf.

Patarimas

Įvairių priemonių, kurios padės išdžiovinti automobilio saloną, tikrai rasite namuose. Po kilimėliais galima patiesti laikraščius, į kampus įsprausti sauskelnių – tai taip pat puikūs kovos su drėgme pagalbininkai. O kavos milteliai dubenėlyje panaikins ir blogus kvapus automobilio viduje.

 

1  Ant kilimėlio padėti džiovinimo priemonių pakuotę. Ją galima nusipirkti statybinių medžiagų parduotuvėse – kaina maždaug 50 Lt. Jos taip pat puikiai sugers drėgmę. (1 nuotr.)

2. Pakeisti susidėvėjusias durelių tarpines. Tikrindami šias tarpines, nepamirškite apžiūrėti ir bagažinės tarpinių. Drėgmė į saloną skverbiasi ir per jas (2 nuotr.)

3. Užsandarinti technologines kėbulo ertmes. Laidų pynę įmaukite į guminę movą, tinkamai užfiksuokite kėbulo ertmėje ir užhermetizuokite specialiu sandarikliu. Įrengiant papildomus elektrinius prietaisus ši vieta galėjo pasidaryti nesandari (3 nuotr.)

4. Patikrinti variklio dangčio sandarinimo gumas. Jei jos įtrūkusios ar atsipalaidavusios, tuomet vanduo per variklio skyrių gali patekti į saloną (4 nuotr.)

5. Išleisti vandenį. Po sėdynėmis ir atsarginio rato duobėje dažnai yra įmontuotas guminis kamštis. Jei jį ištrauksite, vanduo ištekės (5 nuotr.)

6. Išsiurbti plyšelius. (6 nuotr.)

7. Išdžiovinti sėdynes. Palikote pravirą slankųjį stoglangį? Kilimėliai ir sėdynės, ypač jų sėdimoji dalis, kiaurai permirko, todėl jas išmontuokite ir gerai išdžiovinkite (7 nuotr.)

8. Išvalyti durelių nutekėjimo angas. Jei jos užsikimšusios, vandens pirmiausiai pritekės į dureles, o vėliau ir į saloną. Nutekėjimo griovelius turi ir slankusis stoglangis (8 nuotr.)