Slaptų automobilių šnipams pirmą kartą pavyko “pagauti” Mercedes Benz ML klasės prototipą.
Apie naujajį Mercedes modelį kol kas žinoma itin mažai. Yra spėliojimų, kad 2011 metais gamybą šis modelis pasieks su W166 kodiniu pavadinimu. Na o pirkėjai juo džiaugtis galės ne anksčiau nei nuo 2012 metų.
Kadangi ML modelis yra stipriai užmaskuotas, tai iš notraukų daryti kažkokias išvadas sunkiai pavyksta. Vienintelė logiška išvada tokia, kad šis Mercedes modelis bus itin panašus į savo giminaičius. Dar galima pastebėti, kad šis prototipas yra šiek tiek aukštesnis, o tai reiškia, kad bus erdvesnė vairuotojo kabina ir didesnė krovinių talpa.
Šis modelis greičiausiai bus prieinamas su keletu skirtingų variklių versijų, tokių kaip atnaujintas 3.5l V6, 5.5l V8 bei keletas dizelinių. Taip pat spėliojama, kad naujos kartos ML modelis bus “maitinamas” dviejų turbokompresorių, kurie automobiliui leis išspausti 570AG (425kW).
Siekdamas prisidėti prie žaliųjų idėjų, ML modelio gamintojas greičiausiai išleis ir hibridinį benzinu bei elektra varomą modelį. Tuo tarpu nereikėtų atmesti ir visiškai elektra varomo modelio gamybos.
Mercedes taip pat paskelbė, kad jie išleis 290 milijonų JAV dolerių Tuscaloosa, Alabama gamyklai atnaujinti, kad joje būtų galima konstruoti naujos kartos transporto priemones (šiuo metu joje gaminami ML, GL bei R klasių modeliai).

Foto iš worldcarfans.com