Po to, kai praėjusią savaitę interneto platybes pasiekė “nutekėjusios” nuotraukos, švedų gamintojas „Saab“ nusprendė suteikti galimybę pažvelgti į naujojo jų kūrinio linijas.
Naujasis 9-5 modelis, kuris bus oficialiai pristatytas 2009 m. Frankfurto auto šou, bus maitinamas trimis benzininiais varikliais su turbokompresoriais. Mažiausias iš tų trijų – 1.6l keturių cilindrų variklis, išvystantis 160AG. Antroje vietoje – 2.0l V4, generuojantis 201AG ir pirmoje vietoje pagal galingumą – 2.8l šešių cilindrų „monstriukas“, po kurio kapotu – 300 arklio galių.
Išoriškai naujasis Saab 9-5 modelis pasižymi naujomis dizaino užuominomis, naujais priekiniais žibintais, performuotu priekiniu buferiu ir galiniais LED žibintais. Automobilio gale – iš 9-4x BioPower koncepto pasiskolintos detalės. Lyginant su ankstesniąja versija, 9-5 modelis yra sunkesnis, aukštesnis ir ilgesnis, su 14cm prailginta ratų baze.
Automobilio viduje – prietaisų skydelyje įmontuotas uždegimas, juoda apdaila, naujas vairas, Harman Kardon audio sistema ir Panasonic 8 colių navigacijos sistema bei pramogų sistema gale važiuojantiems keleiviams. Detalės apie apdailos galimybes kol kas neskelbiamos, tačiau žinoma, kad interjeras tikrai galės atrodyti ir ne taip, kaip aprašyta prieš tai.
Po to, kai automobilis bus pristatytas Frankfurte, 9-5 turės luktelėti keletą mėnesių iki jo išleidimo. Tikimasi, kad pirmieji pardavimai prasidės Europoje 2010 metų balandį, o numatoma pradinė kaina – 35.000 EUR.