Walteris C.Jeromas - žmogus atsakingas už „Sir Vival“ sukūrimą. Dar prieš pasauliui pademonstruojant šį beprotiškai atrodantį automobilį, Walteris buvo apsėstas tikslo sukurti pačią saugiausią transporto priemonę pasaulyje. 

 

„Sir Vival“ kūrėjas visą savo gyvenimą ieškojo išeities kaip žmonėms padėti išgyventi, jeigu patenka į automobilio avariją. Automobilis buvo sukurtas tada, kai pasaulis net nesvajojo apie oro pagalves ar kitas saugumo priemones, kurias turi modernūs automobiliai.

 

 

 

 

 

Walteriui staiga į galvą šovė įdomi, nestandartinė ir dėmesio verta idėja. Jis nusipirko seną „Hudson“ sedaną, perpjovė jį per pusę ir pradėjo pasiruošimo darbus. Jis „Hudson'ą“ atskyrė į dvi dalis dėl vienos priežasties. Priekinę automobilio dalį jis norėjo atskirti nuo tos, kurioje sėdėtų keleiviai.

 

 

Automobilio kūrėjas savo išradimą pademonstravo 1958 metais tarptautinėje „WF“ parodoje, kurioje Walteris stengėsi pakeisti automobilių industrijos požiūrį į saugumą.

 

 

Iš dalies jam pavyko, nes didieji automobilių gamintojai kurdami naujus modelius pradėjo kreipti dėmesį pasyvų ir aktyvų saugumą.

 

Automanas.lt