Pirmadienis Dakaro ralyje buvo ilgas ir nelengvas: sportininkai viso turėjo įveikti virš septynių šimtų kilometrų, iš kurių 438 sudarė greičio ruožas. Negana to, kad sportininkams teko įveikti vieną ilgiausių atstumų šių metų Dakaro ralyje, jie taip pat turėjo itin akylai saugoti savo techniką – šiandien pirmasis maratoninis greičio ruožas, o tai reiškia, kad mechanikai turėjo vos dvi valandas automobilio apžiūroms bei remontui, po kurių technika naktį leis uždaryta iki rytojaus starto.

„Toks jausmas, kad Dakaras jau įpusėjo, o iš tikrųjų tai nelabai. Vėl ilga diena, sunki. Buvo daug lenkimų, kopose bandėm brautis tarp visokių ekipažų. Pirmą kartą per du metus neužvažiavome į kopą, labai minkštas smėlis, reikėjo suktis atgal ir bandyti ši naujo“, – įveikęs pirmadienio iššūkį pasakojo „Arijus X-raid“ pilotas V.Žala ir džiaugėsi, kad pavyko išsaugoti sveiką techniką.

Tiesa, lenktynininkas pasidalino, kad šiandien turėjo bene keisčiausią incidentą, nutikusį trasoje: „Važiuojant kopose pradėjo purkšti gesinimo sistema ir visą saloną privarė putų. Bet nieko, viskas gerai.“

„Arijus X-raid“ komandos sportininkas preliminariais duomenimis fiksavo dešimtą geriausią laiką šiandienos etape. Greičiausias buvo L.Moraesas, antras, atsilikęs vos devyniomis sekundėmis, atvažiavo M.Ekstromas, o trečioje vietoje Y.Al Rajhi. B.Vanagas finišavo devintas, o V.Jurkevičiaus ir A.Paliukėno ekipažas penktame dešimtuke.

Antradienį sportininkai viso turės įveikti 631 kilometrą, iš kurių 299 sudarys greičio ruožas. Kol kas tai bus trumpiausia sportinė atkarpa šiame Dakaro ralyje, o organizatoriai žada, kad trasa bus greita, tačiau pilna navigacinių iššūkių.