Šešiasdešimt procentų vaikų jaučiasi saugiau, kai automobilį vairuoja mama, praneša ""What car?". Tokią išvadą padarė britų organizacijos “GEM Motoring Assist” tyrinėtojai apklausę 1279 vaikus ir paauglius nuo penkių iki 16 metų.

83 procentai apklaustųjų pareiškė, kad jų tėčiai per daug greit važiuoja, o 35 procentai vaikų pradeda jaudintis, kai tėčiai jaudinasi ir netenka kantrybės. Vaikams nepatinka vyrų noras apvažiuoti kamščius ir dažni bei greiti persirikiavimai į kitą eilę.

Vaikų nuomone, mamos vairuodamos yra mažiau agresyvios, pagarbiau elgiasi kitų eismo dalyvių atžvilgiu ir neviršija greičio. Be to, moterų automobiliai “daug mielesni”.

Svarbu vaikams ir tai, kuo užsiima jų tėvai vairavimo metu. 70 procentų vaikų sako, kad jų mamos dainuoja su jais linksmas daineles, o 52 procentai mamų stengiasi vaikus prablaškyti įdomiu pokalbiu.

67 proc. vaikų teigia, kad mamoms iškyla problemų parkuojantis. 55 procentai vaikų prisiminė, kad su tėvais jie daug dažniau pateko į avarinę situaciją ar avariją negu su mamomis.

2008 metais britų psichologai nustatė, kad vyrai agresyviau vairuoja negu moterys dėl medžioklės instinkto, o moterys dažniau papuola į avarijas sankryžose ir posūkiuose, nes klysta spręsdamos ar suvokdamos.

autobild.lt