„Toyota Auris“ hibridas tapo „Ateities automobiliu“. Šioje naujoje kasmetinių ADAC „Geltonojo angelo“ (vok. Gelben Engel) apdovanojimų kategorijoje „Auris“ hibridas savo kategorijoje yra vertinamas už puikų ekonomiškumą ir ypač mažą išmetamųjų dujų kiekį.

Pasak vertinimo komisijos, „Toyota Auris“ šiandien yra pažangiausias hibridinis automobilis vertinant pagal kasdienį praktiškumą, išlaidas, poveikį aplinkai ir saugumą. Siekiant garantuoti objektyvų visų dėl šio vardo besivaržančių automobilių įvertinimą, šis vertinimas pagrįstas nauju ADAC, didžiausio Vokietijos automobilių klubo, sukurtu vertinimo metodu. 

Buvo atsižvelgta į šiuos kriterijus: aplinką (teršalų kiekį, CO2 emisijas), išlaidas (bazinę kainą, išlaidas degalams), praktiškumą (sėdimų vietų skaičių, bagažo vietą, didžiausią nuotolį, laiką, reikalingą iki kito degalų įsipylimo ar įkrovimo) ir saugumą (oro pagalves, automobilio stabilumo kontrolės sistemą).

Konkurse buvo leidžiama dalyvauti tik tiems automobiliams, kurie varomi benzininiais, dyzeliniais ir alternatyvių degalų varikliais, turintys „Stop & Start“ sistemą ir atitinkantys benzininių variklių emisijos standartą „Euro 5“ bei dyzelinių variklių emisijos standartą „Euro 6“.

„Toyota Auris“, pirmasis visiškai hibridinis automobilis kompaktiškų automobilių C segmente, pilnai atitinka visus šiuos reikalavimus. „Hybrid Synergy Drive“ sistema užtikrina nedidelę šio hibrido CO2 emisiją, siekiančią 89 g/km, ir žymiai mažesnius sveikatai žalingų dalelių bei azoto oksidų kiekius nei dyzelinių automobilių.

Be to, vidutinės 3,8 l/100 km kuro sąnaudos daro jį neprilygstamą savo klasėje. Priešingai nei elektriniai automobiliai, varomi tik elektros energija, visiškai hibridinis „Auris“ gali neribotai ilgus atstumus važiuoti hibridiniu režimu.

 

„Auris“ hibridas taip pat yra lengvai prieinamas gaminys, kurio kaina atitinka įprastiniu kuru varomų panašaus dydžio ir savybių automobilių kainą,  nekalbant apie išskirtinai malonų vairavimą bei visų prietaisų valdymą elektra, žemas emisijas ir beveik tylaus riedėjimo galimybę.

„Auris“ hibridas yra pirmasis „Toyota“ žingsnis diegiant „Toyota Hybrid Synergy Drive“ sistemą visuose „Toyota“ automobiliuose. Tai kompanija Europoje ketina įgyvendinti iki 2020 m. pradžios. Per ateinančius kelerius metus „Toyota“ siekia visame pasaulyje pristatyti ne mažiau kaip 10 naujų hibridų.