„Tesla“ automobiliai yra išties išmanūs. Atnaujinimus jie gauna nuolat ir savininkams tuo net nereikia rūpintis. Pastarasis atnaujinimas automobiliams suteikė naujus „Sargo“ ir „Šunų“ režimus.

Kiek anksčiau rašėme, kad „Tesla“ automobilių savininkai skundėsi, jog jų mašinos yra apkarstytos kameromis, tačiau vagių vis tiek nefiksuoja. Muskas tuomet pažadėjo „Sargo“ režimą, kuris dabar ir buvo įdiegtas. Automobilis naudoja autopilotui skirtas kameras ir eilę kitų jutiklių, kad apsaugotų turtą nuo piktavalių arba bent jau užfiksuotų nusikaltimą.

Pavyzdžiui, jei automobilis pajus, kad kažkas pasilenkęs žiūri pro langą, centriniame ekrane užsidegs pranešimas, kad automobilis yra filmuojamas. Tai turėtų atbaidyti vagis. Jei to nepakaks ir nusikaltėlis vis tiek išdauš stiklą, pasigirs signalizacija ir „Tesla“ ims mirksėti šviesomis. Tuo pat metu į savininko telefoną bus atsiųstas pranešimas apie galimai vykstantį nusikaltimą. Radęs apgadintą automobilį, savininkas galės prijungti USB raktą ir į jį iškelti vaizdo įrašus - automobilis išsaugos visus vaizdo įrašus, įvykusius 10 minučių iki užfiksuotų smūgių.

„Sargo“ režimas jau suteiktas visiems „Tesla Model 3“ automobiliams, o kiek vėliau bus įdiegtas ir į „Model S“  automobilius, pagamintus po 2017-ųjų rugpjūčio), ir į „Model S“. „Šunų“ režimas, beje, taip pat turėtų saugoti nuo išdaužtų langų.

Tikriausiai esate girdėję tragiškas istorijas apie automobiliuose perkaitusius šunis. Matydami gyvūnų kančias neabejingi žmonės išdaužia mašinos stiklus, kad padėtų keturkojui. Tačiau kartais stiklai išdaužiami be reikalo, nes gyvūnas mėgaujasi oro kondicionieriumi ir, tikriausiai, jam patinkančia muzika. Todėl „Šunų“ režimas „Tesla“ automobiliuose ne tik palaikys optimalią temperatūrą, bet ir įjungtą ekraną, kuriame degs pranešimas apie tai, kad oro kondicionierius yra įjungtas ir žmonėms nėra dėl ko jaudintis - šuo patogiai laukia šeimininkų.

Pastaroji idėja, beje, Elonui Muskui buvo pasiūlyta kaip pokštas, tačiau atrodo pakankamai funkcionali ir naudinga, kad būtų įgyvendinta.

Šaltinis: http://technologijos.lt