Liūdnos naujienos visiems tokiems kaip aš, laukusiems Šumio grįžimo į F1 trasą. Šiandien jis oficialiai pranešė, kad į Formulės 1 varžybas tikrai nesugrįš dėl medicininių problemų, susijusių su jo kaklu. Apie tai buvo ne kartą šnekėta ir pasirodo, kad vistik incidentas su motociklu turėjo pasekmių ir privertė atsisakyti su F1 susijusių planų.
Pranešime Šumis patvirtino, kad po dviejų dienų testinių važiavimų su Ferrari F2007, kaklo srityje jis jaučia didžiulį skausmą. Dėl to jis atsisako savo planų ir patvirtino, kad vietoj Fellipe Massa‘os jis tikrai nevažiuos. Tačiau jis nepaminėjo, ar toks jo sprendimas yra priimtas tik dėl Valencijos, ar dėl viso likusio 2009 metų sezono.
Ferrari komandos prezidentą Luca di Montezemolo ir komandos vadovą Stefano Domenicali Šumis informavo vakar vakare. Pasak jo paties, jis stengėsi iš visų jėgų ir darė viską, kad tik galėtų dalyvauti varžybose, tačiau viskas, kas dabar belieka, tai tik apgailestauti. Skausmo įveikti nepavyko, o tai būtų didžiulė kliūtis važiuojant formulės bolidu, kur apkrovos sprando sričiai yra didžiulės.
„Aš nuoširdžiai apgailestauju, esu nusivylęs ir noriu atsiprašyti visų Ferrari komandos narių ir gerbėjų, kurie už mane laikė sukryžiavę pirštus. Tegaliu tik pakartoti, kad dariau viską, kas buvo mano valioje. Viskas, ką galiu padaryti dabar, tai sukryžiuoti pirštus už visą komandą ir kitą lenktynininką, kuris važiuos vietoj manęs, pakeisdamas Massa“, savo pranešime sakė Šumis.
Pati Ferrari komanda šios žinios oficialiai kol kas nepatvirtino, tačiau sklinda kalbų, kad vietoj Šumio, o tiksliau vietoj Massa‘os važiuos Luca Badoer, Ferrari komandos automobilių testuotojas.