Dar prieš keletą dienų už lango spaudęs šaltukas ir sniego kalnai kėlė nemažai problemų vairuotojams. Teko ne tik kelis kartus per dieną gramdyti ledą nuo langų, bet ir sukti galvą, kaip pajudėti iš vietos ir pasiekti reikiamą tašką.

 

Autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt atlikta vairuotojų apklausa rodo, kad šią žiemą vairuotojai susiduria su dviem dažniausiomis problemomis: arba automobilio durelės užšąla (28 proc. respondentų), arba užklimpstama sniege (kas ketvirtas vairuotojas). Taip pat nemažai daliai respondentų nevalė valytuvai, apskritai nepavyko užkurti automobilio, užšalo langų plovimo skystis, neveikė pakaitinimo žvakės arba netgi užšalo degalai.

 

Maždaug pusė vairuotojų prisipažįsta, kad iš anksto pasirūpino, kad atėjus šalčiams automobiliai užsikurtų. Apie 45 proc. vairuotojų nebuvo tokie rūpestingi ir turi įtarimų, kad kai dar labiau atšals, gali kilti problemų – tikėtina, kad jų automobilių užvesti nebus įmanoma. Beveik dešimtadalis vairuotojų su šia situacija jau susidūrė – jų automobiliai jau neužsikūrė.

 

Tie, kurie jau turėjo problemų su akumuliatoriumi, teigia, kad nusprendė nerizikuoti ir iškart įsigijo ar artimiausiu metu planuoja įsigyti naują akumuliatorių (43 proc. Autogidas.lt respondentų). Kiek mažiau – apie 37 proc. apklausos dalyvių – vis dėlto nusprendė tik įkrauti turimą akumuliatorių ir bandyti važinėti, likusieji bando važinėti toliau tik su prikurtu senu.

 

Paklausti, ar lengvai rado, kas padėtų susidoroti su akumuliatoriaus problemomis, dauguma (netgi 81 proc.) vairuotojų teigia, kad draugai arba artimieji nedvejodami padėjo. Tačiau apie penktadalio vairuotojų patirtis ne tokia džiaugsminga – jiems buvo sunku susirasti pagalbos, nes kai reikėjo, visi buvo labai užsiėmę arba niekas nenorėjo padėti.

 

Autogidas.lt informacija