Susisiekimo ministro įsakymu Lietuvos savivaldybėms paskirstyta 35,27 mln. litų Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų.



Šie pinigai skiriami konkretiems valstybei svarbiems vietinės reikšmės keliams bei gatvėms rekonstruoti.

 

„Tikslingai skiriamos lėšos padės savivaldybėms sparčiau pagerinti tų vietinės reikšmės kelių būklę, kurie svarbūs patogiam susisiekimui ir sklandžiam transporto eismui visos šalies mastu. Ekonominio sunkmečio laikotarpiu savivaldybės vien savo biudžeto lėšomis vargu ar galėtų įgyvendinti tokius projektus“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.


 
Tikslinis finansavimas suteikiamas 72 kelių infrastruktūros projektams, kurie bus vykdomi visų Lietuvos apskričių savivaldybėse. Skiriamos lėšos padės sparčiau tiesti ar rekonstruoti gatves, kurios yra tarptautiniam tinklui priklausančių kelių tęsiniai, taip pat tvarkyti vietinės reikšmės kelius, jungiančius gyvenamąsias vietoves su krašto ir rajoniniais keliais.


 
Specialiai skiriamų lėšų sulauks šalies kurortinės vietovės. Čia atliekami darbai užtikrins patogesnį atvykimą turistams ir poilsiautojams, pagerins eismo sąlygas vietos gyventojams ir svečiams. Druskininkų savivaldybei suteikiama daugiau kaip 1,5 mln. litų vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti ir prižiūrėti bei saugaus eismo sąlygoms užtikrinti. Palangos savivaldybei iš viso skiriama daugiau kaip 2 mln. litų,  Birštono savivaldybei – 430 tūkst. litų, Neringos savivaldybei – daugiau kaip 700 tūkst. litų.
 


Kitose Lietuvos savivaldybėse didžiausias dėmesys skiriamas vietinės reikšmės keliams ir gatvėms, kurie jungiasi su krašto ir rajoniniais keliais, leidžia patogiau pasiekti svarbiausias šalies magistrales. Pavyzdžiui, sostinės savivaldybei skiriama 6,3 mln. litų Vilniaus vakarinio aplinkkelio pirmajam etapui – Lazdynų tiltui rekonstruoti. Dar 5,7 mln. litų skiriama rekonstruoti Žirnių gatvei, kuri jungiasi su Vilniaus pietiniu aplinkkeliu ir yra svarbi kaip Europos tarptautinio kelių tinklo kelių tęsinys.


 
Ministro įsakymu paskirstytos lėšos papildys jau anksčiau šiais metais savivaldybėms paskirtas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas. Įskaitant ir rezervines šios programos lėšas, iš viso šiemet savivaldybes pasieks daugiau kaip 207 mln. litų Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų.