Kovo aštuntąją Rusijoje pradėjo veikti valstybės programa, pagal kurią utilizuojami seni automobiliai. Pagal šią programą daugiau kaip 10  metų senumo automoblį utilizuoti atvežęs savininkas gaus sertifikatą 50 tūkstančių rublių sumai, kuria bus galima pasinaudoti kaip nuolaida perkant naują automobilį.

 

Sertifikatu bus galima pasinaudoti tik perkant naują rusišką automobilį. Šiuo metu tai yra 66 modeliai, kurių tarpe “GAZ Grupės” produkcija, visureigiai UAZ, SsangYong modeliai, gaminami “Solers”, Rusijoje surenkami Fiat automobiliai, “TagAZo” modeliai, išskyrys naująjį Vega, o taip pat Toyota Camry, Nissan Teana ir X-Trail, Ford Focus ir Mondeo, Renault Logan ir Sandero.

 

Į sąrašą pateko ir GM produkcija - Chevrolet Captiva, Cruze, Opel Antara ir Astra, ir VW gamyklos Kalūgoje gaminiai: VW Tiguan, Skoda Fabia ir Octavia.

 

Programoje dalyvauja daugiau kaip 1,5 tūkstančio automobilių salonų ir 73 perdirbimo gamyklos iš 49 Rusijos regionų. Programai finansuoti skirta 10,5 milijardo rublių. Rusijos valdžia tikisi, kad programos metu bus nupirkta apie 200 tūkstančių naujų automobilių.