Atėjus šalčiams, ne vienas vairuotojas turėjo kaip reikiant pasistengti, kad jo automobilis pajudėtų iš vietos, ne vienas apskritai ieškojo alternatyvų, kaip pasiekti darbo vietą, automobiliui neužsivedus. Nors tokių problemų gali kilti kiekvienam vairuotojui, apklausos rodo, kad kiti vairuotojai nėra linkę padėti nepažįstamiesiems.

 

Kas trečias vairuotojas šią žiemą dėl šalčių jau turėjo problemų su automobiliais, rodo transporto portalo Autogidas.lt vairuotojų apklausos rezultatai. Daugiausia problemų kilo per paskutines dvi savaites, dažniausia problema – neužsivedantis automobilis. Vairuotojai labiausiai skundžiasi dėl akumuliatorių, nekokybiškų degalų, užšalusių durelių, langų, spynelių ar netgi variklio gedimų.

 

Susidūrę su problemomis, dauguma Autogidas.lt apklausoje dalyvavusių vairuotojų teigia, kad su tomis problemomis bando susidoroti patys. Vidutiniškai kas ketvirtas respondentas prašo šeimos nario ar kaimyno pagalbos, du iš dešimties palieka transporto priemonę stovėti kieme ir į reikiamą vietą vyksta viešuoju transportu ar kitais būdais. Respondentai teigia, kad nėra linkę prašyti nepažįstamų asmenų pagalbos, nes šie padėti sutinka nenoriai.

 

Netgi 54 proc. apklausos dalyvių pastebi, kad lietuviai nenori sustoti ir padėti nepažįstamiems vairuotojais, kai šiems nutinka su transporto priemone susijusių nesklandumų. Beveik 40 proc. Autogidas.lt respondentų įsitikinę, kad lietuviai padeda tik tuomet, kai yra akivaizdžiai stabdomi arba itin prašomi. Vairuotojų, kurie manytų, kad lietuviai vairuotojai padeda nepažįstamiems asmenims, nėra netgi dešimtadalio – tik 9 proc. apklausos dalyvių teigia, kad tautiečiai noriai padeda kelyje nepažįstamiesiems. Tiesa, respondentai vyrai pripažįsta, kad mažiau abejonių sustoti ir padėti kyla tuomet, jei pagalbos reikia moteriai – moterims vairuotojai sustoja ir pasiūlo pagalbą dažniau.

 

Ar padedate kelyje kitiems vairuotojams?

 

Autogidas.lt informacija