Per taptautinę 2009 metų Ženevos parodą olandų sportinių automobilių gamintojas Spyker pasauliui pristatė antros kartos C8 Aileron. Tuo pačiu metu jie pranešė, kad planuoja gaminti Spyder kabrioleto modelį. Būtent toks modelis ir buvo pristatytas 59-ojoje Pebble Beach Concours d‘Elegance vakar, t.y. sekmadienį.
„Apginkluotas“ Audi 4.2l V8 varikliu, C8 Aileron gali išsukti 405AG (298kW) ir 480Nm sukimo momentą ties 3400aps.min. Nuo 0km/h iki 100km/h automobilis įsibėgėja per 4.5sek, o maksimalus jo greitis – 300km/h. Standartinė greičių dėžė – 6 pavarų mechaninė. Tačiau kaip alternatyvą galima rinktis ir naująją ZF 6 pavarų automatinę.
Spyder kėbulas yra gaminamas iš legvasvorio aliuminio ir iš kitų automobilių jį išskiria naujas elektro-hidraulinis minkšto stogo pakėlimo mechanizmas. Stogas, kurio spalvą galima pasirinkti iš 8 skirtingų spalvų, turi galinį langą. Automobilio išorė yra įkvėpta Spyker aviacijos paveldo.
Automobilio kėbulo spalvą galima rinktis iš 16 spalvų, o vidaus odos spalvą – iš 14 galimų. Tačiau jei pirkėjų netenkins nei viena iš siūlomų, jie galės susikurti sau patinkančias spalvas.
Prietaisų skydelyje, kuriame yra įmontuota naujoji Kharma garso sistema, iPod ir Bluetooth jungtys bei palydovinė navigacija, plačiai naudojama aliuminio apdaila.
Spyker savo C8 Aileron modelyje dėl geresnio valdymo sustandino pakabą, tačiau tuo pačiu sureguliavo taip, kad sumažintų nepageidaujamą triukšmą salono viduje ir vibraciją.
C8 Aileron Spyder gamyba bus pradėta pirmąjį 2010 metų pusmetį.