Sugedo automobilis. Ką daryti? Važiuoti pas pažįstamus, remontuoti pačiam ar vykti į artimiausią autoservisą? Pasirodo, dauguma vairuotojų vengia vykti į neišbandytus ir nežinomus autoservisus, nes bijo būti apgauti ir sumokėti per daug.

 

Autotransporto portalo Autogidas.lt atliktos vairuotojų apklausos rezultatai rodo, kad 7 iš 10-ies (69 proc.) vairuotojų prireikus renkasi tik pažįstamų žmonių autoservisus, nes tik taip būna garantuoti, kad sumokės normalią kainą ir nebus apgauti. Į bet kurį artimiausią servisą vyksta tik apie 4 proc. respondentų. Likusieji 27 proc. automobilius remontuoja patys.

 

Paklausti, kas turi įtakos tokiam jų apsisprendimui, Autogidas.lt respondentai teigia, kad nenori nė kiek permokėti už atliktas, o galbūt netgi neatliktas paslaugas. Nors daugiau nei kas antras vairuotojas į autoservisą užsuka kartą ar du per metus, tačiau maždaug kas trečias (36 proc.) asmuo apsilanko dažniau – paskutiniu metu maždaug kartą per porą mėnesių. Šie respondentai ypač nori sutaupyti.

 

Vidutiniškai 44 proc. Autogidas.lt apklausoje dalyvavusių vairuotojų sako, kad niekada nebuvo apgauti autoservise. Tačiau daugiau kaip pusė vairuotojų turi įtarimų: dalis yra įsitikinę, kad juos apgavo, o likusieji teigia už autoservise atliktus darbus sumokėję įtartinai daug.

 

Vairuotojai skundžiasi dėl kelių pagrindinių problemų, nutikusių autoservisuose. Dalis respondentų mini, kad teko sumokėti už darbus, kurie buvo įtraukti į sąskaitą, bet neatlikti; kiti sumokėjo už pakeistas detales, kurių buvo galima dar nekeisti; dar kiti Autogidas.lt respondentai susidūrė su situacija, kai buvo neatliktas sutartas darbas arba atliktas netinkamai; likusieji pastebėjo, kad sumokėjo už kokybiškas detales, o iš tiesų gavo nekokybiškas.

 

Ar Jums teko susidurti su šiomis problemomis?

 

Autogidas.lt informacija