Automobilių gamintoja „Dacia“ Frankurto automobilių parodoje pristato savo geriausius ir naujausius modelius, įrodydama, jog nebrangūs modeliai yra neabejotinai kokybiški, rašoma pranešime spaudai.

 

„Dacia“, kurią 1999 m.  pradėjo valdyti „Renault“, šiandien yra viena konkurencingiausių kompanijų automobilių rinkoje. 2004 m. pristačiusi savo pirmą modelį „Logan“, „Dacia“ pamažu keičia vairuotojų įpročius: pirkėjai yra patenkinti nedidele modelių kaina ir „Dacia” bei „Renault” bendradarbiavimu užtikrinamą kokybę.  „Dacia” savo pirkėjams siūlo itin gerą vertę už sumokėtus pinigus: erdvumą, ilgaamžiškumą ir patikimumą.

 

Nuo gamybos pradžios 2004 m. „Dacia” prekinio ženklo automobilių populiarumas nuolat auga. Duomenys rodo, kad nuo gamybos pradžios yra parduota beveik milijonas „Dacia” automoblių.

 

Per pirmus šešis 2009 m. mėnesius pardavimai išaugo 20,3 proc., nors pati rinka smuko 16,5 proc.  Europoje pardavimai išaugo daugiau nei 95 proc., o pagrindine rinka tapo Vokietija, kurioje parduota 48 tūkst. „Dacia“ automobilių. Rumunijoje „Dacia“ ir toliau išliko rinkos lydere, o Maroke padidino savo rinkos dalį iki 12,88 proc.

 

Šalia savo nebrangių modelių linijos, „Dacia“ š.m. pristatė ir futuristinės išvaizdos koncepcinį visureigį „Duster“. Automobilio dizainas buvo kurtas glaudžiai bendradarbiaujant „Dacia“ ir „Renault“ komandoms. Automobilyje suderinti sportinio kupė ir erdvaus vienatūrio elementai susilaukė itin teigiamų automobilininkų atsiliepimų.

 

2009 m. vasarą „Dacia“ taip pat pristatė didesnio pravažumo „Sandero Stepway“ modelį. Kuriant „Sandero Stepway“ buvo pasinaudota visa geriausia „Sandero“ modelio praktika, tad naujasis automobilis taip pat gali pasigirti talpiu salonu, saugumu, patikimumu bei konkurentų neturinčia kaina už tinkamos įrangos paketą.

 

2008 m. Paryžiaus automobilių parodoje pristatytas „Dacia eco2” automobilių ženklinimas įrodė, kad ekonomiški „Dacia” automobiliai yra ir ekologiški. Šiuo metu visi „Dacia” šeimos automobiliai gali būti parduodami su „Dacia eco2″ ženklu. Pavyzdžiui, „Logan“ ir „Sandero“ modeliai, aprūpinti dCi 70 arba dCi 85, išmeta vos 120 g/km CO2.

 

Automobilių gamintoja „Dacia” planuoja ir toliau plėstis: 2010 m. žadama pristatyti naują automobilį, varomą 4 ratais.