Nors iki padangų pakeitimo laiko liko net ne visas mėnuo, dauguma vairuotojų šiuos rūpesčius atideda, neskuba galvoti, kur, už kokią kainą pirkti padangų ir kaip jas pakeisti.

 

Apie penktadalį portalo Autogidas.lt respondentų teigia, kad padangų ims žiūrinėtis kovo pradžioje, dar ketvirtadalis – nuo kovo vidurio arba išvis mėnesio pabaigoje. Net 17 proc. vairuotojų, dalyvavusių apklausoje, apskritai padangomis ims rūpintis tik prasidėjus balandžiui. Vadinasi, šį pavasarį, kaip ir kaskart, galima tikėtis, jog autoservisuose bus nemažai vairuotojų, skubančių paskutinę minutę pasikeisti padangas į tinkamas eksploatuoti šiltuoju metų sezonu.

 

Autogidas.lt apklausos rezultatai taip pat rodo, kad dauguma vairuotojų šį pavasarį padangų nepirks, naudosis senesnėmis, jau turimomis (68 proc. respondentų). Dar penktadalis planuoja įsigyti dėvėtų padangų, vos dešimtadalis rinksis naujas.

 

Portalo Autogidas.lt skelbimų statistikos duomenys rodo, kad šiuo metu pirkėjai, ieškantys padangų internete, turi daugiausia pasiūlymų įsigyti „Continental“, „Michelin“, „Nokian“, „Dunlop“ ir „Goodyear“ padangų. Tačiau nors didžiausia yra šių prekinių ženklų padangų pasiūla, labiausiai domimasi kiek kitokiomis. Pirkėjai daugiausia dėmesio skiria „Debica“, „BFGoodrick“, „Fulda“, „Goodyear“, „Dunlop“ ir „Hankook“ padangoms.

 

Skelbimuose padangų kainos svyruoja nuo keliasdešimties litų už dėvėtą padangą iki kelių šimtų už naują. Autogidas.lt atkreipia dėmesį, kad labai svarbu pasirinkti tinkamas padangas. Padangų bei ratlankių išmatavimus reikia rinktis pagal automobilio gamintojo rekomendacijas. Automobilio gamintojas nurodo, kokių išmatavimų ratlankiai ir atitinkamai padangos tiks konkrečiam automobiliui. Nesilaikant rekomendacijų, gali nukentėti automobilio dinamika, komfortas, degalų sąnaudos, spidometro ir odometro parodymai, netgi saugumas.

 

Padangų ypatumai turi kiek įmanoma labiau atitikti vairuotojo važiavimo įpročius bei vairavimo sąlygas. Tai pagerins važiavimo kokybę, sumažins pinigų sumas, išleidžiamas degalams, o vairuotojai važiuos komfortabiliau ir saugiau.

 

Autogidas.lt informacija