Balso kontrolės sistemos atsiradimas automobiliuose buvo tik laiko klausimas. Pirmoji pilno teksto balso kontrolės sistema buvo išrasta dar 2006m., tačiau BMW suprato, kad žingsnis-po-žingsnio duomenų įvedimas balsu varo vartotojus į neviltį ir jie geriau pasirenka rankinį duomenų įvedimą. Tai paskatino BMW sistemą tobulinti ir pasak vokiečių gamintojo ši jų sistema buvo kuriama vardan vairuotojų saugumo. Naujoji sistema sukurta taip, kad vairuotojui praktiškai nereikia atiktraukti akių nuo kelio.

Nereikia tikėtis, kad ši naujoji balso kontrolės sistema „pasakys“, kada didinti greitį, kada mažinti ar kada pasukti į kairę ar dešinę :) Balso kontrolės sistema yra prietaisas, padedantis perduoti kelionės tikslą į navigacijos sistemą, nurodant vietą, gatvę ir namo numerį. Tada sistema apdoroja duomenis ir perduoda juos į nav. sistemą. Pasak BMW, tai pirmoji automobilinė balso kontrolės sistema, sugebanti suprasti pilną adresą ir naudojanti vieną balso komandą.

Be to, ši BMW balso kontrolės sistema leidžia vairuotojui ne tik pasirinkti garso šaltinį, bet ir pateikti užklausą atitinkamiems muzikos kūriniams. BMW sistema leidžia pateikti komandas dėl muzikos tipo, atlikėjo vardo, albumo ar individualaus pavadinimo. Kol kas vartotojas gali rinktis iš kūrinių, išsaugotų sistemos kietajame diske, tačiau planuojama, kad nuo 2010 pavasario bus galima rinktis muziką ir iš savo mp3 įrašų.

Planuojama, kad balso kontrolės sistema bus sujungta su BMW iDrive kontrole ir dėka įvairių veikimo funkcijų balso kontrolė leis vairuotojui įjungti jo balsu dažniausiai naudojamas funkcijas, taip tik dar labiau sustiprindama balso kontrolės sistemos „user-friendly“ pojūtį.

D|D