Šiais metais jau nebepirmam automobilių gamintojui sukanka po “kuklių” 100 metukų, neseniai buvo Bugatti, kurie 100 metų jubiliejaus proga išleido Centenaire versija, dabar ir Morgan apvaliai progai paruošė tikrai neblogą dovaną automobilių fanams. Tai bus Morgan Aero SuperSports.

Beje, kas iš tikro reta šiuolaikiniame pasaulyje, Morgan vis dar priklauso tai pačiai šeimai, kurios dėka ir atsirado, o taip pat ir diziano koncepcija – elegancija per minimalizmą iki šiol nepasikeitė.

 

Aero SuperSports pasižymės lengvumu, kuris išgaunamas pasitelkus orlaiviams naudojamus aliuminio lydynius korpuso gamybai, nuimamas stogas bus taip pat iš aliuminio lydynių. Stogas - sudedamas,  jį bus galima paslėpti bagažinėje. Taip pat iš super lengvų lydinių bus pagaminta ir važiuoklė.

 

Kaip platformą bau naudojamas Morgan Aero GT3, taigi SuperSports greičiausiai bus toks pat saugus kaip ir jo giminaitis, o tai reišikia, kad viršys daugumą pasaulio saugumo reikalavimų. (iš tikrųjų tai žiauriai gaila žiūrėti, kai tokiom mašinom daro “crashtestus” ar ne?)

 

Automobilyje bus sumontuotas 4.8l V8 variklis nuo BMW (beje varikio blokas taip pat iš aliuminio), o transmisiją bus galima pasirinkti iš šešių bėgių mechaninės ir pilno automato. Beje, pranešime spaudai rašoma, kad “nei vienas automobilis su automatine pavarų dėže nepasižymi tokia dinamika kaip SuperSports”.

 

Automobilio vidus taip džiugina akį. Rankomis siūtas salonas, apdailai naudojama oda ir medis, prioritetas vienareikšmiškai teikiamas ergonomikai.

 

Automobilį galima rezervuoti tik už 25 000 svarų, o galutinė kaina turėtų siekti 127 000 svarų.