Gera naujiena tiems, kas norėtų įsigyti McLaren F1 GTR Longtail. Jis bus parduodamas Bingo Sport aukcione, Japonijoje!
Tai ne tik kad retas automobilis, bet dar ir turintis 28R važiuoklės numerį – tai reiškia paskutinis, 1997 metais palikęs McLaren gamyklą F1 GTR „Longtail“ modelis. Apskritai buvo pagaminta tik 100 McLaren F1 modelių, tik 28 F1 GTR „Long Tail“ modeliai buvo pritaikyti dalyvauti arba FIA GT serijose, arba 24h Le Mans varžybose, ir iš tų 28 tik 10 buvo pagaminti 1997 metais.
Pirmiausia priklausęs Gulf Davidoff  komandai, F1 GTR su 28 važiuoklės numeriu dalyvavo 1997 metų FIA GT Championship serijoje, kur užėmė antrąją vietą. Į geriausius komandos rezultatus su šiuo automobiliu taip pat įeina ’97 24h Le Mans varžybos, kur GT kategorijoje pasiektas laimėjimas, o absoliučioje įskaitoje užimta taip pat antroji vieta.
Sveriantis 915kg, po kapotu slepiantis 600AG ir varomas BMW Motorsports V12 variklio, šis automobilis vis dar „dėvi“ Gulf komandos „apdarus“.
Japonijos automobilių kolekcionierius, nusprendęs, kad laikas automobilį „atiduoti“ aukcionui, už jį tikisi gauti nei daug, nei mažai – apie 5 milijonus USD.