Dažnai automobilių reklamose matome, kaip paprasti ir nuobodūs automobiliai gatvėse nardo tarsi greičiausios sportinės mašinos. Tai atrodo taip netikra, nes dažniausiai ir yra netikra. Realistiškuose vaizdo įrašuose rodomi koncepciniai automobiliai, o filmuose itin dideliu greičiu rieda reti senoviniai automobiliai. Tačiau gali būti, kad visa tai - tik modifikuojama „Blackbird“ platforma.

„Blackbird“ - tai „The Mill“ kompanijos kūrinys. Tai - savaeigė platforma, kurios geometriją galima keisti pagal modeliuojamo automobilio išmatavimus. Šis įspūdingas aukštųjų technologijų kūrinys leidžia pakankamai greitai ir labai realistiškai sumodeliuoti automobilio judėjimą taip, kad žiūrovai net nepastebės skirtumo.

Aišku, sumodeliuoti automobilius galima ir be „Blackbird“ pagalbos. Tačiau tuomet  jų judėjimas erdvėje atrodys labai nerealistiškai. „Blackbird“ turi reguliuojamą važiuoklę, kuria galima atkartoti modeliuojamo automobilio savybes. Ši platforma yra varoma elektriniu varikliu, kuris taip pat yra programuojamas - jis gali pamėgdžioti tingų visureigį ar veržlų sportinį automobilį. Geriausia tai, kad kai „Blackbird“ važinėjasi filmavimo aikštelėje, jo ratai reaguoja į paviršiaus nelygumus, staigius posūkius, purvą ir vandenį. Todėl galutinis vaizdo įrašas atrodo labai įtikinamai.

Ant „Blackbird“ stogo sumontuotos keturios kameros su giroskopiniu stabilizatoriumi. Jos filmuoja aplinką, tačiau šie įrašai turi vienintelę paskirtį - jie leidžia sukurti realistiškus atspindžius ant automobilio. „Blackbird“ tokiu būdu palengvina skaitmeninių automobilių modeliavimą ir leidžia viską atlikti bent šiek tiek greičiau. Tiesa, kol kas „Blackbird“ gali ne viską.

„Blackbird“ geometrija neleidžia modeliuoti didelių pikapų. Kita vertus, tai nėra taip jau svarbu, nes jų tiesiog netrūksta, o ir greitai važinėti jiems nereikia. Ant „Blackbird“ platformos gali būti sumontuoti praktiškai bet kokie ratai - vieną akimirką „Blackbird“ gali virsti „Toyota Prius“, o kitą - „Ford Mustang“. Tačiau net praėjus keleriems metams po „Blackbird“ sukūrimo ši technologija netapo kino pramonės standartu.

„Blackbird“ yra labai brangus, sudėtingas ir darbą palengvina tik šiek tiek. Taigi, dažniau naudojami seni metodai - tikri modifikuoti automobiliai arba pažangi kompiuterinė grafika be realių modelių. Kita vertus, „Blackbird“ parodo, kad technologijos nestovi vietoje - antroji platformos versija bus geresnė, o trečioji galbūt jau rimčiau paplis po kino ir reklamos industriją.

Šaltinis: http://technologijos.lt