Audi, Volkswagen, BMW, Ford arba Renault – populiariausių eksploatuojamų automobilių markių TOP 5, rodo autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausos duomenys. Būtent šių markių automobiliais važinėja daugiausia portalo respondentų.

 

Tačiau paprašius pasvajoti, kokio automobilio vairuotojai norėtų, populiariausiųjų penketukas šiek tiek keičiasi – dauguma Autogidas.lt apklausoje dalyvavusiųjų labiausiai norėtų Audi arba BMW (po lygiai respondentų), taip pat Volkswagen, Mercedes–Benz, Volvo ir Subaru automobilių.

 

Įvertinus, kokiu automobiliu naudojasi šiuo metu ir kokį norėtų turėti, matyti, kad kai kurių markių paklausa mažėja, o kai kurių – didėja, kai vairuotojai ima svajoti, kokio automobilio labiausiai norėtų. Iš atliktos apklausos duomenų paaiškėjo, kad vairuotojams ėmus svarstyti, kokį automobilį rinktųsi, sumažėja Audi, Ford, Lexus, Opel, Renault ar Volkswagen markių transporto priemonių paklausa – vietoj šių markių dalis vairuotojų teiktų pirmenybę BMW, Mercedes–Benz, Subaru ir Volvo markių automobiliams.

 

O Autogidas.lt skelbimų statistika rodo, kad pasiūla šiuo metu atitinka vairuotojų poreikius. Dažniausiai šiuo metu siūlomų įsigyti automobilių penketuką sudaro Audi ir Volkswagen (po 13 proc. visos pasiūlos), BMW (9 proc.), Mercedes–Benz (7 proc.) ir Opel (7 proc.) markių automobiliai. Vieni iš paklausiausių Subaru ir Volvo markės automobilių sudaro atitinkamai 1 proc. ir 3 proc. visos automobilių pasiūlos.

 

Autogidas.lt informacija