Nors vairuotojai piktinasi dėl kai kurių kitų vairuotojų neatsakingo vairavimo bei sukuriamų avarinių situacijų, bet šiuo metu vis dažniau teigiama, kad vairavimo kokybė gerėja, didėja vairuojančiųjų tolerancija vieni kitų atžvilgiu ir stengiamasi nelakstyti lyg akis išdegus, laikytis kelių eismo taisyklių.

 

Iš autotransporto portalo Autogidas.lt apklausos rezultatų matyti, kad yra keli pagrindiniai dalykai, kurie labiausiai džiugina vairuotojus keliuose. Vairuojantys asmenys labiausiai džiaugiasi tuo, kad mažėja kelyje sau daug leidžiančių vairuotojų, pažeidžiančių eismo taisykles, kad vairuotojai labiau gerbia vienas kitą, padeda, atsižvelgia ne tik į už automobilio vairo sėdinčius eismo dalyvius ir pan.

 

Autogidas.lt respondentus labai džiugina, kad atsiranda vis daugiau mandagių vairuotojų, kurie leidžia įsukti važiuojantiesiems iš šalutinio kelio į pagrindinį arba sustoja ir praleidžia važiuoti, kai būna labai didelis srautas ir pravažiuoti sudėtinga. O tuos, kurie įleidžia, pradžiugina pravažiavusiųjų padėka, kuri dažniausiai išreiškiama, įjungus avarinį signalą.

 

Užmiestyje daug važinėjantys Autogidas.lt respondentai džiaugiasi, kai krovinius gabenančios arba lėčiau turinčios važiuoti transporto priemonės pasitraukia į šalį ir leidžia jas aplenkti.

 

Respondentus džiugina ir savo klaidas pripažįstantys vairuotojai, pavyzdžiui, kai neteisingą manevrą atlikęs vairuotojas nusišypso arba net įjungia avarinį signalą atsiprašydamas, kad suklydo ir sutrukdė kitam eismo dalyviui.

 

Beveik visi apklausoje dalyvavusieji džiaugiasi, kai mato, kad visi keleiviai automobiliuose važiuoja prisisegę saugos diržus ir kai vaikai transporto priemonėse vežami, laikantis nustatytų reikalavimų.

 

Autotransporto portalo Autogidas.lt respondentus kelyje džiugina ir nauji, gražūs, prižiūrėti, nuplauti automobiliai, kurie traukia akį. Vyrai taip pat džiaugiasi matydami už vairo sėdinčias gražias moteris, o pačios moterys vertina, kai į jas žiūrima kaip į lygiavertes eismo dalyves.

 

Autogidas.lt informacija