Supermažyliai gali būti labai vertingi automobiliai už mažesnę kainą, bet kartais galite gauti ir būtent tiek, kiek sumokate, todėl prieš pirkimą verta perskaityti mūsų apžvalgą.
Skirtumas tarp blogiausio ir geriausio supermažylio yra gerokai akivaizdesnis lyginant beveik su visais kitais automobilių segmentais. Skaitydami toliau sužinosite, į kuriuos automobilius geriau atkreipti dėmesį, o kurių geriau vengti.

Geriausi iš geriausiųjų

”Audi A1”

Kai paskutinį kartą domėjomės geriausiais ir blogiausiais supermažyliais, „Ford Fiesta“ ir „Volkswagen Polo“ buvo pasiekę aukščiausią, penkių žvaigždučių vertinimą.

Tačiau kompanijoje pasirodė naujokas, kuris perrašė visas taisykles. “Audi A1” tokia įspūdinga, kad nukeliavo tiesiai i segmento viršūnę ne tik aplenkusi “VW” ir “Ford”, bet ir pelniusi Britanijos pirkimo gido “What Car?” (“Koks automobilis?”) metų automobilio titulą.

Tai super stilingas kūrinys tiems, kurie nori mažo automobilio, neaukodami kokybės.

Nors medžiagos ir surinkimo kokybė aukščiausio lygio, “A1” tebelieka įperkamu automobiliu. Automobiliui taip pat prognozuojama gera išliekamoji vertė. Mums labiausiai patikęs 1.4 litro benzininis TFSI variklis vidutiniškai suvartoja tik 5.2l/100km.

Tik nepagalvokite, kad automobilis lėtas. Toks mažas variklis leidžia “A1” įsibėgėti iki 100 km/h per 8.9 sekundės. Maksimalus pasiekiamas greitis yra apie 200 km/h. Automobilis nepakartojamas vairuojant – jis ne tik smagus, bet ir galantiškas.

Geriausias pasirinkimas iš "Audi A1" - "Audi A1" 1.4 TFSI Sport

Geriausi iš likusiųjų

“Ford Fiesta”

Nors nuo praėjusių metų “Fiesta” pametė vieną vertinimo žvaigždę, ji vis dar liko puikus supermažylis.

Automobilis gerai atrodo viduje ir iš išorės, jame daug patogios įrangos ir dabar jis dar labiau įperkamas, nes “Ford” sumažino kainas.

“Fiesta” vairuoti malonu, nors kai kuriems modeliams trūksta saugumo įrangos, o vidaus apdailos plastmasės galėtų būti šiek tiek solidesnės.

Geriausias pasrinikimas iš "Ford Fiesta" - "Ford Fiesta" 1.25i 82 Zetec 5dr

”Hyundai i10”

Mažas automobilis, bet didelė vertė – tai “i10”. Jis nebrangus, pigiai eksplotuojams , o būdami „i10” savininku, nesijausite nuskriausti.

Modelis turi daugybę saugumo įrangos ir žmogiškų privalumų, tokių, kaip oro kondicionierius. „i10” taip pat pasižymi geromis savybėmis ne tik miesto keliuose, bet ir užmiestyje.

Iš mūsų top penketuko, tai mažiausias automobilis, todėl greitkelyje jis nėra toks puikus. Į bagažinę nesitikėkite sutalpinti savo spintos, bet savaitės pirkiniai turėtų tilpti.

Geriausias pasirinkimas iš "Hyundai i10" - "Hyundai i10" 1.2 Comfort 5dr

”Volkswagen Polo”

”Polo” – tai suaugęs supermažylis. Jis patogus, saugus, patikimas, talpus ir visapusiškai geras.

Vairuoti “Polo” ne taip smagu kaip “Fiesta” ar “A1”, bet automobilio viduje daugiau erdvės, o kaina bei eksplotacijos kaštai labai patrauklūs.

Mums nepatiko silpniausias 1.2 litro benzininis variklis, bet 1.4 litro versija daug lankstesnė vairuojant mieste, užmiestyje bei greitkelyje.

Geriausias pasirinkimas iš "Volkswagen Polo" - "Volkswagen Polo" 1.5 85 SE 5dr

“Fiat 500”

Žavintis mažojo "Fait 500" – ojo retro stilius garantuos susidomėjusius žvilgsnius jūsų pusėn ir tai ne vienintėlis šio modelio privalumas.

Stilinga “Fiat” išvaizda nereiškia, kad jis brangus. Automobilis taip pat labai saugus, o apdaila bei įranga geros kokybės. Vėl gi, kaip ir “i10”, tai mažas automobilis, todėl patogiai jausitės tik automobilio priekyje, gale bei bagažinėje vietos mažoka.

Geriausias pasirinkimas iš "Fiat 500" - "Fiat 500" 1.2 Pop S/S 3dr

Ne tokie patrauklūs

Keli supermažyliai, kurie mums nelabai patiko, įvertinti dvejomis žvaigždutėmis. Tai “Chevrolet Aveo”, “Smart Fortwo”, “Mitsubishi i” ir “Ford Fusion”.

Taip pat naujoji “Nissan Micra”, kuri yra naujausia visų paminėtų modelių tarpe. Ji puiki mieste, tačiau greitesniuose keliuose vairuoti “Micra” nėra labai malonu, o medžiagų bei surinkimo kokybė priverčia šiek tiek nusivilti.